Blíží se oslava narozenin, párty nebo posezení s přáteli? Tak vám na stole nesmí chybět chlebíčky!
Jednou z pomazánek, kterou můžete na chlebíčky použít, je právě sýrová.
Pomazánku si můžete připravit ale i jen tak k večeři, nebo k svačině.
Přinášíme vám ty nejlepší recepty na hermelínovou pomazánku, kterou zvládnete připravit rychle a jistě si pochutnáte!
Naše recepty
Jak nejlépe ozdobit chlebíčky?
Každý chce připravit ty nejlépe vypadající chlebíčky, které vypadají jako kupované. My vám teď poradíme, jak na to.
Na talíři střídejte různé druhy chlebíčků. Pestrost je v tomto ohledu důležitá a už samotná barevnost na talíři vyvolá chuť jíst.
Chlebíčky nemusí být namazané jen klasickým bramborovým salátem nebo hermelínovou pomazánkou. Nebojte se a připravte i jiné pomazánky jako třeba česnekovou, z nivy, tvarohovou, budapešťskou a další. Na výběr máte mnoho možností. Hlavní je, aby pečivo nezůstalo suché.
Zvolte správné kombinace. Na chlebíčky se hodí jakákoliv pomazánka. Tyto pomazánky snesou jakákoliv zdobení. Promyslete, co na chlebíčky nebo jednohubky umístíte. K sýrové pomazánce se například skvěle hodí plátek sýra a třeba kousek ořechu. K česnekové se zase hodí sladký komponent jako například hroznové víno nebo mandarinka.
Chlebíčky zdobte do výšky. Nestačí pouze na pomazánku položit plátek sýra nebo okurky. Vždy naaranžujte suroviny tak, aby se zcela nepřekrývaly.
Velmi hezky působí, pokud salám nebo sýr zahnete do kornoutků. Plátky salámu a sýra překryjte přes sebe, poté přehněte podélně napůl a nakonec smotejte.
Pokud chcete zazářit, zvolte netradiční zdobení. Zkuste třeba olivy, plátek citronu nebo cherry rajčata. Hlavně nezapomeňte, že na chlebíčku nesmí chybět něco zeleného. Vhodné jsou kousky salátu, petrželka, pažitka nebo třeba jarní cibulka.
Důležité je, chránit chlebíčky přes oschnutím. Nechte chlebíčky zvlhnout pár hodin v chladu. Chutě se pak propojí a budou lépe klouzat do krku.
A kromě chlebíčků můžete pro své hosty připravit i některý z našich receptů na slané pečivo.