Příprava: 20 minut
Vaření: 20 minut
Počet porcí: 4
Doba přípravy: 40 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 4
Ingredience
- 1/2 kg mletého masa
- 1 houska
- trochu mléka
- 2 vejce
- 1 hermelín
- 1 lžíce škrobové moučky
- pepř
- sůl
- 2 cibule
- strouhanka podle potřeby
- 10 dkg anglické slaniny
- grilovací koření
- olej na potírání.
Postup receptu
- Maso smícháme s žemlí namočenou v mléce, se dvěma žloutky, kostičkami hermelínu, škrobovou moučkou, pepřem a solí a nakonec vmícháme sníh z bílků
- Pokud je směs řídká, zahustíme ji strouhankou
- Tvoříme kuličky, které napichujeme střídavě s plátky cibule a čtverečky slaniny na jehly
- Posypeme grilovacím kořením a grilujeme asi 10 minut
- Během grilování potíráme olejem
- Příloha: bramborová kaše, zeleninový salát nebo brambory, tatarská omáčka, zeleninová obloha