Hlíva ústřičná na pánvi

Hlíva ústřičná na pánvi

Hlíva nejlépe chutná orestovaná na pánvi. Vyzkoušejte ji a spojte s jakýmikoliv těstovinami.

Ingredience

  • 500g hlívy ústřičné
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 3 stroužky česneku
  • 2-3 jarní cibulky
  • Sůl a mletý pepř
  • Těstoviny

Postup

  • Hlívu očistěte, odřízněte konce nožiček a klobouky natrhejte či nakrájejte na menší kousky.
  • V hluboké pánvi s pokličkou si rozehřejte olivový olej, přidejte houby, prolisujte stroužky česneku a restujte 2-3 minuty.
  • Stáhněte oheň na nižší teplotu, promíchejte, zakryjte pokličkou a duste 5minut.
  • Mezitím si nakrájejte jarní cibulku a těsně před podáváním jarní cibulku přimíchejte do hlívy.
  • Dle chuti osolte, opepřete a chvilku ještě poduste.
  • Podávejte s uvařenými těstovinami a posypané jarní cibulkou.
Houbové nudle s nasekanou jarní cibulkou.
Zdroj: sugarnspicebyradhika.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.