Hlíva nejlépe chutná orestovaná na pánvi. Vyzkoušejte ji a spojte s jakýmikoliv těstovinami.
Ingredience
- 500g hlívy ústřičné
- 2 lžíce olivového oleje
- 3 stroužky česneku
- 2-3 jarní cibulky
- Sůl a mletý pepř
- Těstoviny
Postup
- Hlívu očistěte, odřízněte konce nožiček a klobouky natrhejte či nakrájejte na menší kousky.
- V hluboké pánvi s pokličkou si rozehřejte olivový olej, přidejte houby, prolisujte stroužky česneku a restujte 2-3 minuty.
- Stáhněte oheň na nižší teplotu, promíchejte, zakryjte pokličkou a duste 5minut.
- Mezitím si nakrájejte jarní cibulku a těsně před podáváním jarní cibulku přimíchejte do hlívy.
- Dle chuti osolte, opepřete a chvilku ještě poduste.
- Podávejte s uvařenými těstovinami a posypané jarní cibulkou.