Příprava: 20 minut
Vaření: 40 minut
Počet porcí: 4
Doba přípravy: 60 minut
Obtížnost: 2 z 3
Počet porcí: 4
Ingredience
- 50 dkg hlívy
- 2 střední cibule
- 2 mrkve
- půlka středního celeru
- 1 petržel
- kousek másla
- 1 bobkový list
- po 5 kuličkách nového koření a celého pepře
- tymián
- sůl
- pepř
- lžíce octa
- lžíce hladké mouky
- 1/2 l vývaru ( i z masoxu nebo bujónu).
Postup receptu
- Na másle osmahneme nakrájenou zeleninu, přidáme hlívu nakrájenou na proužky, okořeníme, podlijeme a dusíme doměkka
- Potom vydusíme na tuk, zaprášíme moukou, osmahneme, podlijeme vývarem, podle potřeby ještě zředíme vodou, provaříme, dochutíme octem a případně i cukrem
- Příloha: houskový knedlík