Hokkaido polévka s karamelizovanou cibulí

Hokkaido polévka s karamelizovanou cibulí
Příprava: 15 minut Vaření: 25 minut Počet porcí: 2

Sladká chuť pečené dýně se výborně doplňuje s jinými nasládlými ingrediencemi. Vyzkoušejte třeba lahodnou kombinaci s karamelizovanou cibulkou, která povýší vaši polévku na gurmánský zážitek!

INGREDIENCE

  • 3 polévkové lžíce olivového oleje
  • 2 středně velké cibule nakrájené na malé kousky
  • 2 lžíce citronové šťávy
  • 1 plechovku dýňového pyré 
  • 1/2 lžičky papriky
  • 1/2 čajové lžičky česneku
  • 1/2 čajové lžičky mořské soli
  • 1/4 lžičky černého pepře
  • 2 šálky zeleninového vývaru s nízkým obsahem sodíku
  • dýňová semínka na ozdobu

POSTUP:

  1. Ve velkém hrnci rozehřejte na mírném plameni olivový olej. Přidejte nakrájenou cibuli a restujte asi 15 minut. Přidejte špetku soli a restujte dalších 5 minut. Dejte pozor, aby se cibulka nespálila.
  2. Když je cibule hotová, přidejte citronovou šťávu. Zamíchejte a seškrábněte všechny připečené kousky ze dna hrnce. Vařte, dokud se kapalina téměř úplně neodpaří.
  3. Poté přidejte dýňové pyré, papriku, česnek, sůl, pepř a vývar a nechte cca 5 minut vařit. 
  4. Pomocí tyčového mixéru rozmixujte dohladka.
  5. Podávejte horké, ozdobené dýňovými semínky.
Recept na polévku z dýně s karamelizovanou cibulkou.
Zdroj: withfoodandlove.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.