Sladká chuť pečené dýně se výborně doplňuje s jinými nasládlými ingrediencemi. Vyzkoušejte třeba lahodnou kombinaci s karamelizovanou cibulkou, která povýší vaši polévku na gurmánský zážitek!
INGREDIENCE
- 3 polévkové lžíce olivového oleje
- 2 středně velké cibule nakrájené na malé kousky
- 2 lžíce citronové šťávy
- 1 plechovku dýňového pyré
- 1/2 lžičky papriky
- 1/2 čajové lžičky česneku
- 1/2 čajové lžičky mořské soli
- 1/4 lžičky černého pepře
- 2 šálky zeleninového vývaru s nízkým obsahem sodíku
- dýňová semínka na ozdobu
POSTUP:
- Ve velkém hrnci rozehřejte na mírném plameni olivový olej. Přidejte nakrájenou cibuli a restujte asi 15 minut. Přidejte špetku soli a restujte dalších 5 minut. Dejte pozor, aby se cibulka nespálila.
- Když je cibule hotová, přidejte citronovou šťávu. Zamíchejte a seškrábněte všechny připečené kousky ze dna hrnce. Vařte, dokud se kapalina téměř úplně neodpaří.
- Poté přidejte dýňové pyré, papriku, česnek, sůl, pepř a vývar a nechte cca 5 minut vařit.
- Pomocí tyčového mixéru rozmixujte dohladka.
- Podávejte horké, ozdobené dýňovými semínky.