Holandská hrnková buchta

Holandská hrnková buchta
Příprava: 15 minut Vaření: 80 minut Počet porcí: 10

Upečte si tuto hrnkovou jablečnou buchtu na způsob holandského chlebíčku. Ideální ke kávě, čaji nebo kakau.

Ingredience na těsto

  • 2 hrnky hladké mouky
  • 170g změklého másla
  • 1 hrnek cukru
  • 4ks vajec
  • 1 lžička kypřicího prášku
  • 1 lžička mleté skořice
  • 1 lžička vanilkového extraktu
  • špetka soli

Ingredience na náplň

  • 4ks jablek
  • 3 lžíce třtinového cukru
  • 2 lžíce šťávy z citronu

Postup

  • Předehřejte troubu na 180°C.
  • Nejprve oloupejte jablka, odstraňte jadýrka a poté je nakrájejte na malé kousky nebo nastrouhejte nahrubo.
  • Jablka smíchejte s cukrem a zakapejte citronovou šťávou. Nechte odležet.
  • V míse vyšlehejte máslo a cukrem do pěny. Poté zašlehejte vajíčka.
  • V jiné míse smíchejte mouku s kypřicím práškem, špetkou soli a skořicí.
  • Moučnou směs postupně zamíchejte do směsi s máslem. Poté přimíchejte vanilkový extrakt.
  • Těsto by mělo být hladké. Vmíchejte do něj odleželá jablka i se šťávou, kterou pustily.
  • Těsto nalijte do vymazané a vysypané formy na chlebíček a pečte v předehřáté troubě asi 80 minut dozlatova.
  • Pokud by byl navrchu rychle tmavý a vnitřek stále neupečený, překryjte alobalem a pečte dál.
  • Hotový moučník nechejte vychladnout, vyklopte a podávejte.
Sladký chlebík s jablky po holandsku.
Zdroj: tasteofhome.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.