Pokrm, který ke svému názvu přišel díky sýru holandského typu, který se přidává do masa. Jinak jde o čistě českou klasiku. Zkuste si ho připravit z kuřecího mletého masa. Je lehčí a určitě si pochutnáte.
Ingredience
- 300 g mletého kuřecího masa
- 150 g sýru gouda
- 2 vejce
- 4 lžíce hladké mouky
- sůl
- pepř
- čerstvá petržel nebo pažitka
- mouka a strouhanka na obalení
- 3 lžíce rostlinného oleje
Postup
- Sýr nastrouhejte na hrubém struhadle.
- Smíchejte 1 vejce, maso, sýr a 4 lžíce mouky.
- Osolte, opepřete a řádně promíchejte.
- Vytvořte karbanátky a obalte je nejprve v mouce, poté v rozšlehaném vajíčku a nakonec ve strouhance.
- Ve větší pánvi rozpalte lžíci oleje a řízky smažte z obou stran do zlatova.
- Servírujte posypané čestvými bylinkami a podávejte s vařenými, nebo šťouchanými brambory, nebo s bramborovou kaší.