Holandský sekaný řízek z bůčku

Holandský sekaný řízek z bůčku
Příprava: 30 minut Vaření: 20 minut Počet porcí: 5

Kde kdo by řekl, že z bůčku jsou mleté řízky na holandský způsob prostě nejchutnější. A nemůžeme to popřít.

INGREDIENCE

  • 750 g vepřového bůčku (pro dietnější verzi může být i plec)
  • 375 ml mléka
  • 300 g eidamu
  • petrželka
  • pepř 
  • sůl

Na obalení:

  • vejce
  • strouhanka
  • olej na smažení

POSTUP

  • Maso si nameleme, osolíme, opepříme, přidáme k němu mléko, nasekanou petrželku a nastrouhaný sýr. 
  • Necháme v lednici odležet ideálně do druhého dne. 
  • Druhý den tvarujeme řízky, které ještě obalíme v osoleném vejci a ve strouhance.
  • Smažíme na rozpáleném oleji z obou stran po dobu 6-8 minut.
Smažený vepřový řízek z mletého bůčku.
dobruchut.aktuality.sk

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.