Horká čokoláda po domácku

Horká čokoláda po domácku
Příprava: 10 minut Vaření: 5 minut Počet porcí: 4

Tato čokoláda je hustší a krémovější než instantní horká čokoláda a lze ji ochutit vanilkou, skořicí, chilli nebo šlehačkou. Klasické mléko je možné nahradit jeho rostlinnými alternativami.

Ingredience

  • 500 g plnotučného mléka
  • 90 g cukru moučka
  • 60 g neslazeného kakaového prášku
  • 25 g kukuřičného škrobu
  • vanilková esence
  • špetka soli

Postup

  • Do misky prosejte cukr, kukuřičný škrob a kakao.
  • Přidejte také vanilkové aroma a dobře promíchejte.
  • Vložte do hrnce a za stálého míchání po troškách přilévejte vlažné mléko.
  • Neustále míchejte metličkou a nechte vařit, dokud nedosáhnete požadované konzistence.
Šálek s teplou čokoládou.
zdroj: mangiare.moondo.info

Máte rádi nepečené čokoládové moučníky? Vyzkoušejte naše recepty na čokoládový salám. Nezklame vás!

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.