Hosomaki (základní sushi)

Hosomaki (základní sushi)

Naučte se, jak si doma připravit lahodný recept na toto sushi. Pro začátek budete potřebovat jen pár ingrediencí, jako je tuňák, okurka, nori a japonská krátkozrnná rýže.

Co budeme potřebovat

Na rýži

  1. 450 g nevařené japonské krátkozrnné
  2. 540 ml vody
  3. 1 kus kombu (sušená řasa)
  4. 80 ml rýžového
  5. 3 lžíce cukru
  6. 1 ½ lžičky mořské soli

Na náplň

  1. 1 okurka
  2. 200 g tuňáka
  3. 1 box fermentovaných sójových bobů

Na octovou vodu

  1. 60 ml vody
  2. 2 lžičky rýžového octa

Ke kontumaci

  1. 5 listů nori (mořské řasy)
  2. Sójová omáčka
  3. Wasabi (volitelné)
  4. Zázvor (gari)

Postup

  1. Na přípravu rýže se prosím podívejte na úplně poslední recept, který je zde uvedený a postupujte podle něho
  2. Okurku oloupeme a podélně rozpůlíme a poté ještě tolikrát, aby nám vzniklo 8 kusů
  3. Zbavíme jí se semínek
  4. Tuňáka nakrájíme na 1 centimetrové proužky
  5. Připravíme si octovou vodu, smíchání všech ingrediencí dohromady
  6. Řasu překrojíme na polovinu
  7. Na bambusovou podložku položíme polovinu řasy
  8. Řasu pokládáme lesklou stranou dolů
  9. Před samotnou prací s rýží si namočíme prsty v octové vodě
  10. Na jednu řasu naneseme asi 90 g rýže
  11. Nezapomeneme si namočit i lžíci nebo jakýkoliv nástroj, který na rýži používáme
  12. Rýži rozprostřeme rovnoměrně po řase
  13. Náplň v podobě tuňáka, okurky a sójových bobů dáme doprostřed rýže
  14. Jedním rychlým pohybem převalíme řasu s rýží přes náplň a přistaňte na druhém konci rolky
  15. Rolku jemně vytvarujeme a utáhneme prsty
  16. Před krájením rolky si nůž navlhčíme utěrkou
  17. Rolku nejdříve rozpůlíme na půl a poté každou část rozřízneme na 3 kusy
  18. Sushi podáváme se sójovou omáčkou, wasabi a nakládaným zázvorem
Základní japonský pokrm z rýže a řasy nori s různými náplněmi.
Zdroj: behance.net

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.