Recept na guláš z hospůdky je krásně hnědý a neobsahuje žádnou mouku ani zahušťující složku krom cibule. Dáte si jej se šesti?
INGREDIENCE
- 800 kg hovězí plece
- 800 g cibule
- 5 lžic sádla
- 5 lžiček mleté sladké papriky
- mletý kmín
- 8 stroužků česneku
- malý rajský protlak
- sůl
- pepř
POSTUP
- Maso si umyjeme, osušíme a nakrájíme na kostky, které osolíme.
- Cibuli a česnek si nakrájíme na kostičky.
- Cibuli si osmažíme na oleji do tmava, přidáme i česnek, který krátce orestujeme.
- Pak přidáme maso, které necháme zatáhnout, přidáme rajský protlak a necháme jej pořádně projít varem a přisypeme kmín.
- Přidáme papriku a chvilku restujeme a podlijeme menším množstvím vody.
- Dusíme a v průběhu podléváme malým množstvím vody.
- Nakonec přidáme více tekutiny, osolíme, opepříme.