Hospodský guláš

Hospodský guláš

Recept na guláš z hospůdky je krásně hnědý a neobsahuje žádnou mouku ani zahušťující složku krom cibule. Dáte si jej se šesti?

INGREDIENCE

  • 800 kg hovězí plece
  • 800 g cibule
  • 5 lžic sádla
  • 5 lžiček mleté sladké papriky
  • mletý kmín
  • 8 stroužků česneku
  • malý rajský protlak
  • sůl
  • pepř

POSTUP

  • Maso si umyjeme, osušíme a nakrájíme na kostky, které osolíme. 
  • Cibuli a česnek si nakrájíme na kostičky.
  • Cibuli si osmažíme na oleji do tmava, přidáme i česnek, který krátce orestujeme. 
  • Pak přidáme maso, které necháme zatáhnout, přidáme rajský protlak a necháme jej pořádně projít varem a přisypeme kmín. 
  • Přidáme papriku a chvilku restujeme a podlijeme menším množstvím vody. 
  • Dusíme a v průběhu podléváme malým množstvím vody. 
  • Nakonec přidáme více tekutiny, osolíme, opepříme. 
Klasický gulášek z hospody s houskovým knedlíkem.
roadaffair.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.