Hospodský katův šleh s bramboráčky

Hospodský katův šleh s bramboráčky
Příprava: 20 minut Vaření: 40 minut Počet porcí: 4

Tento pokrm je tradičně velmi pikantní. Vy si ho však můžete uvařit jemnější. Stačí nepřidávat tolik chilli nebo vůbec žádné, což děti jistě ocení.

Ingredience na omáčku

  • 500-700g vepřového masa
  • olivový nebo jiný rostlinný olej
  • 2 ks střední cibule
  • 2 ks červené papriky
  • 1 konzerva sterilovaných rajčátek
  • 50g kečupu (nebo více podle chuti)
  • 1-2ks jarní cibulky na ozdobu
  • sůl, pepř a chilli
  • worcesterová omáčka

Ingredience na bramboráčky

  • 500g brambor
  • 1ks vejce
  • 2 lžíce hladké mouky
  • 3 stroužky česneku
  • sůl, pepř, majoránka
  • olej na smažení

Postup

  • Maso očistěte, nakrájejte na kostičky/nudličky, které osolte a opepřete.
  • Na pánvi rozpalte olej a na něm maso osmahněte z obou stran.
  • Poté přidejte nasekanou cibuli, česnek, nakrájenou papriku a restujte, dokud zelenina nebude měkká.
  • Po změknutí přidejte sterilovaná rajčátka, worcestrovou omáčku dle chuti.
  • Nakonec dochuťte solí a pepřem a můžete přidat chilli.
  • Bamboráčky uděláte tak, že nastrouhané brambory smícháte s vejcem, moukou, rozdrceným česnekem, solí, pepřem a majoránkou.
  • Na pánev s rozpáleným olejem pokládáme menší hromádky bramborové směsi.
  • Hromádku utlačte do placiček a opečte z obou stran.
  • Po usmažení osušte papírovým ubrouskem, ať nejsou tak nasáklé olejem.
  • Hotový katův šleh podáváme se 3-4 bramboráčky, posypaný jarní cibulkou.
Hospodský kaťák s bramboráky
Zdroj: tripadvisor.cz

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.