Veganský hot dog

Veganský hot dog
Příprava: 45 minut Vaření: 30 minut Počet porcí: 14

Ani vegani se nemusí vzdát svého milovaného párku v rohlíku. Stačí si ho jen připravit tak trochu jinak. Držte se tohoto receptu a hot dogy budou chutnat neuvěřitelně autenticky a šťavnatě!

Co budete potřebovat

Na párky:

  • 400 g extra pevného tofu
  • 1/3 šálku vody
  • 2 lžíce praženého sezamového oleje
  • 2 lžíce bbq omáčky
  • 2 lžíce javorového sirupu
  • 1 lžíce vegetariánského bujónu
  • 1 lžíce žluté hořčice
  • 1 lžíce tekutého kouře
  • 1 lžíce tamari nebo sójové omáčky
  • 2 lžičky jablečného octa
  • 3 lžíce lahůdkového droždí
  • 1 lžíce papriky
  • 2 lžičky granulované cibule
  • 1 lžička granulovaného česneku
  • 1 lžička soli
  • 1 lžička mletého koriandru
  • 3/4 lžičky celerové soli
  • 1/2 lžičky nového koření
  • 1 a 1/2 šálku + 2 lžíce pšeničného lepku
  • pár kapek červeného potravinářského barviva (volitelně pro barvu)

Na marinádu:

  • 1 šálek vroucí vody
  • 1 lžíce jablečného octa
  • 2 lžičky tamari nebo sójové omáčky
  • 2 lžičky vegetariánského bujonu
  • 1/2 lžičky celerové soli
  • 1/2 lžičky granulované cibule
  • 1/4 lžičky nového koření

Ostatní ingredience:

  • bulky na hot dogy
  • topping dle vaší volby

Postup

  • Sceďte tofu a rukama vymačkejte přebytečnou vlhkost.
  • Nakrájejte ho na kousky a přidejte do kuchyňského robotu se zbytkem ingrediencí na párky KROMĚ LEPKU a zpracujte do hladka jako pyré.
  • Nyní přidejte pšeničný lepek a míchejte, dokud se vše nespojí.
  • Těsto vyklopte na pult, 20-25krát prohněťte a vytvarujte bochník.
  • Nakrájejte bochník na 4 kusy.
  • Každý kus rozdělte na 3-4 části.
  • Odtrhněte 12-16 kusů alobalu o šířce přibližně 15 cm.
  • Každý kousek těsta srolujte do tvaru klobásy zhruba stejné délky jako má bulka na hot dog.
  • Každý ,,párek“ zabalte do alobalu jako bonbon a zatočte konce.
  • Naskládejte párky do napařovací vložky parního hrnce.
  • V případě potřeby mírně zastřihněte zakroucené konce.
  • Naplňte dno hrnce vodou a ujistěte se, že se voda nedotýká vložky napařovače.
  • Přikryjte a vařte 30 minut.
  • Během vaření smíchejte v misce ingredience na marinádu.
  • Když jsou párky hotové a vychladlé, rozbalte je.
  • Párky vložte do velkého sáčku na zip spolu s marinádou.
  • Vytlačte přebytečný vzduch, utěsněte sáček a dejte do lednice alespoň na 2 hodiny nebo přes noc.
  • Vyjměte párky z marinády.
  • Opečte je na pánvi nebo grilujte s trochou oleje, případně je ohřejte v mikrovlnné troubě.
  • Vychutnejte si takto připravený párek v bulce na hot dog se svými oblíbenými ingrediencemi.
Párky z tofu v bulkách, servírované na talíři s různými toppingy.
www.thecheekychickpea.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.