Houbová omáčka

Houbová omáčka
Příprava: 15 minut Vaření: 30 minut Počet porcí: 4
Doba přípravy: 45 minut
Obtížnost: 3 z 3
Počet porcí: 4

Ingredience

  • Základní omáčka
  • 150 ? 200 g hub nebo 100 g sušených hub jaké to záleží na vaší chuti
  • 30 g cibule
  • 10 g másla
  • 1 lžička kmínu
  • petržel.

Postup receptu

  1. Čerstvé houby opereme, dobře očistíme, nakrájíme na drobné kousky
  2. Na másle zpěníme cibulku, přidáme houby, kmín a dusíme do měkka
  3. Měkké houby přidáme do omáčky a ještě povaříme
  4. Do hotové omáčky přidáme usekanou čerstvou petrželku
  5. Jak udělat základní omáčku: 30 g mouky, 30 g tuku, 0,5 vody nebo vývaru z kostí, sůl
  6. Mouku dáme na rozpuštěný tuk a opražíme ji do světle růžova
  7. Postupně ji rozvaříme, až je hladká, osolíme ji a vaříme 20 minut

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.