Příprava: 15 minut
Vaření: 30 minut
Počet porcí: 4
Doba přípravy: 45 minut
Obtížnost: 3 z 3
Počet porcí: 4
Ingredience
- Základní omáčka
- 150 ? 200 g hub nebo 100 g sušených hub jaké to záleží na vaší chuti
- 30 g cibule
- 10 g másla
- 1 lžička kmínu
- petržel.
Postup receptu
- Čerstvé houby opereme, dobře očistíme, nakrájíme na drobné kousky
- Na másle zpěníme cibulku, přidáme houby, kmín a dusíme do měkka
- Měkké houby přidáme do omáčky a ještě povaříme
- Do hotové omáčky přidáme usekanou čerstvou petrželku
- Jak udělat základní omáčku: 30 g mouky, 30 g tuku, 0,5 vody nebo vývaru z kostí, sůl
- Mouku dáme na rozpuštěný tuk a opražíme ji do světle růžova
- Postupně ji rozvaříme, až je hladká, osolíme ji a vaříme 20 minut