Houbová omáčka s masem a rýží

Houbová omáčka s masem a rýží

Kuřecí maso a houbová omáčka se k sobě báječně hodí. Vyzkoušejte tuto neodolatelnou kombinaci v jednoduchém receptu.

INGREDIENCE

  • 600 g kuřecích prsou
  • sůl
  • pepř
  • 2 lžičky olivového oleje
  • 3 lžíce másla
  • 120 g žampionů (nebo jiných oblíbených hub)
  • 1 stroužek česneku
  • ¼ hrnku hladké mouky
  • 2 hrnky hovězího vývaru
  • 200 ml smetany na vaření
  • Rýže (jasmínová, basmati,..)

POSTUP:

  • Na jedné lžíci másla si orestujte dozlatova plátky žampionů.
  • Přidejte prolisovaný česnek a promíchejte
  • Zaprašte moukou a podlijte vývarem a přiveďte k varu
  • Přilijte smetanu, promíchejte a vařte na mírném plameni
  • Kuřecí prsa naporcujte i na 2 cm vysoké plátky, osolte a opepřete
  • Osmažte z obou stran na lžíci másla s olivovým olejem. 
  • Zatažené maso přidejte do omáčky a vařte do změknutí.
  • V případě potřeby dochuťte solí a pepřem
  • Rýži uvařte dle návodu na obalu
  • Servírujte plátek masa přelitý omáčkou a kopeček rýže
Omáčka z hub s kuřecím masem.
bbc.co.uk

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.