Kuřecí maso a houbová omáčka se k sobě báječně hodí. Vyzkoušejte tuto neodolatelnou kombinaci v jednoduchém receptu.
INGREDIENCE
- 600 g kuřecích prsou
- sůl
- pepř
- 2 lžičky olivového oleje
- 3 lžíce másla
- 120 g žampionů (nebo jiných oblíbených hub)
- 1 stroužek česneku
- ¼ hrnku hladké mouky
- 2 hrnky hovězího vývaru
- 200 ml smetany na vaření
- Rýže (jasmínová, basmati,..)
POSTUP:
- Na jedné lžíci másla si orestujte dozlatova plátky žampionů.
- Přidejte prolisovaný česnek a promíchejte
- Zaprašte moukou a podlijte vývarem a přiveďte k varu
- Přilijte smetanu, promíchejte a vařte na mírném plameni
- Kuřecí prsa naporcujte i na 2 cm vysoké plátky, osolte a opepřete
- Osmažte z obou stran na lžíci másla s olivovým olejem.
- Zatažené maso přidejte do omáčky a vařte do změknutí.
- V případě potřeby dochuťte solí a pepřem
- Rýži uvařte dle návodu na obalu
- Servírujte plátek masa přelitý omáčkou a kopeček rýže