Příprava: 20 minut
Vaření: 70 minut
Počet porcí: 4
Doba přípravy: 90 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 4
Ingredience
- 30 dkg vepřového masa (plec, kýta)
- 30 dkg lesních hub
- máslo
- sůl
- pepř
- kmín
Na zalití:
- 1 zakysaná smetana
- 2–3 vejce
- 2 dl mléka
- 5 dkg strouhaného sýra
- sekaná pažitka
- sůl
Postup receptu
- Maso osolíme a za občasného podlévání upečeme v troubě
- Mezitím na másle podusíme očištěné a na plátky nakrájené houby a dochutíme kmínem, pepřem a solí
- Upečené maso nakrájíme na slabší plátky, rozložíme je zpět do vymazaného pekáčku těsně vedle sebe a zalijeme 3 vejci rozšlehanými se smetanou, mlékem a trochou soli
- Vše posypeme strouhaným sýrem a sekanou petrželkou a v troubě zapečeme jen do ztuhnutí vajec
- Příloha: brambory, zeleninový salát