INGREDIENCE
- 600 g mletého masa
- 1 stroužek česneku
- 1 vejce
- 5 housek
- mléko
- 2 lžíce másla
- sůl, pepř, majoránka
- 100 g tvrdého sýra
- 200 g lišek do náplně (mohou být i žampiony)
POSTUP
- Nakrájíme rohlíky na kostičky a zalijeme mlékem.
- Rohlíky v mléce přidáme do mísy s masem, vejcem a česnekem.
- Směs řádně zpracujeme.
- Pokud je těsto řídké, přidáme strouhanku. Pokud těsto nedrží, tak mléko.
- Ze směsi uhněteme bochánek a rozprostřeme na pečící papír asi do výšky 2,5 cm.
- Na masovou směs naskládáme doprostřed houby a zvednutím stran papíru ji uzavřeme masovou směsí jako do tunelu.
- Sekanou pečeme v předehřáté troubě při 210 ºC zakrytou 15 minut, pak ji odkryjeme a podlejeme.
- Pečeme dalších 30 minut.
- Servírujeme s bramborovou kaší.