Jakmile začne počasí přát houbám, mnozí z nás se vypraví do lesa.
S plným košíkem pak přemýšlíme, co ze všech těch hub připravit.
Máme pro vás 5 vynikajících receptů na houbové smaženice, kterým neodoláte!
Vyzkoušejte verzi s vejci, kozím sýrem či krupičkou.
Dobrou chuť!
Naše recepty
Vyzkoušejte i naše nejlepší recepty na zapečené houby na 7 různých způsobů!
Tipy na tu nejlepší smaženici
- Na houbovou smaženici se jednoznačně doporučuje směs hub, kterou by měly tvořit měkčí houby, jako jsou hřiby, kozáci, křemenáče či jedlé holubinky.
- Smaženice není zrovna dietní jídlo, takže je můžeme trochu odlehčit použitím dalších surovin nebo naopak, při menším množství hub, ji nastavit tak, aby byla stejně sytá.
- Na odlehčení používáme především zeleninu. Dají se použít různé druhy zeleniny, především rajčata, papriky, cukety, květák, mrkev, celer a další druhy zeleniny.
A jak se vám naše dnešní recepty líbily? Napište nám do komentářů!