Houbová těstovinová polévka

Houbová těstovinová polévka

Máte rádi těstovinové dobroty a chtěli byste zkusit něco originálního? Pak k nim přidejte houby a vytvořte z nich tuto úžasnou polévku. 

Ingredience

  • 1 malá cibule 
  • 2 celery 
  • 2 mrkve
  • 2–3 stroužky česneku (pomletého)
  • ½ čajové lžičky sušeného tymiánu
  • ½ čajové lžičky šalvěje
  • ¼ čajové lžičky mletého pepře
  • 240 g hub portobello (nakrájených na plátky)
  • 8 šálků zeleninového vývaru
  • ½ čajové lžičky koření do polévky
  • ½ čajové lžičky soli
  • 1 bobkový list
  • 340 g těstovin
  • 1 polévková lžíce miso pasty

Postup

  • Cibuli nakrájejte nadrobno a vsypte ji do hrnce. Zalijte trochou vývaru a nechte probublávat. 
  • Přidejte nakrájenou mrkev a celer. Vařte, dokud zelenina nezměkne.
  • Dále přisypte česnek, tymián, šalvěj a pepř. Promíchejte. 
  • Vsypte nakrájené houby a přikryjte pokličkou. Duste, dokud houby nezměknou a nepustí šťávu. 
  • Přilijte zbytek vývaru, polévkové koření, sůl a bobkový list. Znovu zakryjte a nechte vařit 30 minut.
  • Z polévky vyjměte ½ šálku tekutiny a odložte ji stranou. 
  • Do polévky dejte těstoviny a vařte je 10 minut. 
  • Zatím, v ½ šálku vývaru, rozmíchejte miso pastu a vlijte ji do polévky. 
  • Hotovou houbovou polévku s nudlemi opepřete, osolte a podávejte.

Těstovinová polévka z hub a zeleniny, zdobená čerstvou petrželkou a jarní cibulkou.
zdroj: brandnewvegan.com

Chcete si vyrobit domácí těstoviny? Pak se inspirujte recenzemi elektrických mlýnků, které vám jejich přípravu usnadní.

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.