Máte rádi těstovinové dobroty a chtěli byste zkusit něco originálního? Pak k nim přidejte houby a vytvořte z nich tuto úžasnou polévku.
Ingredience
- 1 malá cibule
- 2 celery
- 2 mrkve
- 2–3 stroužky česneku (pomletého)
- ½ čajové lžičky sušeného tymiánu
- ½ čajové lžičky šalvěje
- ¼ čajové lžičky mletého pepře
- 240 g hub portobello (nakrájených na plátky)
- 8 šálků zeleninového vývaru
- ½ čajové lžičky koření do polévky
- ½ čajové lžičky soli
- 1 bobkový list
- 340 g těstovin
- 1 polévková lžíce miso pasty
Postup
- Cibuli nakrájejte nadrobno a vsypte ji do hrnce. Zalijte trochou vývaru a nechte probublávat.
- Přidejte nakrájenou mrkev a celer. Vařte, dokud zelenina nezměkne.
- Dále přisypte česnek, tymián, šalvěj a pepř. Promíchejte.
- Vsypte nakrájené houby a přikryjte pokličkou. Duste, dokud houby nezměknou a nepustí šťávu.
- Přilijte zbytek vývaru, polévkové koření, sůl a bobkový list. Znovu zakryjte a nechte vařit 30 minut.
- Z polévky vyjměte ½ šálku tekutiny a odložte ji stranou.
- Do polévky dejte těstoviny a vařte je 10 minut.
- Zatím, v ½ šálku vývaru, rozmíchejte miso pastu a vlijte ji do polévky.
- Hotovou houbovou polévku s nudlemi opepřete, osolte a podávejte.
Chcete si vyrobit domácí těstoviny? Pak se inspirujte recenzemi elektrických mlýnků, které vám jejich přípravu usnadní.