Příprava: 25 minut
Vaření: 35 minut
Počet porcí: 4
Doba přípravy: 60 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 4
Ingredience
- 50 dkg různých čerstvých hub
- 1 cibule
- 4 stroužky česneku
- 1 lžíce jemně sekané petrželky
- 2 vejce
- 1 lžíce másla
- 3 tvrdší žemle
- asi 1 dl mléka
- hladká mouka
- strouhanka
- olej
- mletý pepř
- sůl
Postup receptu
- Cibuli drobně nakrájíme a zpěníme na másle, přidáme očištěné a na plátky nakrájené a posekané houby, ochutíme mletým pepřem a zvolna dusíme doměkka
- Necháme vychladnout
- Mezitím nakrájíme žemle na kostičky, v misce zvlhčíme mlékem, které necháme vsáknout a mírně vymačkáme
- Houby s cibulí a žemle dáme do mísy, přidáme utřený česnek, sekanou petrželku, 1 vejce, strouhanou housku, osolíme a opepříme, promícháme a necháme asi 15 minut stát
- Z husté směsi tvarujeme karbanátky, které obalíme v trojobalu a usmažíme
- Příloha: bramborová kaše, brambory, zeleninový salát nebo bramborový salát