Houbové placky se špenátem a masem

Houbové placky se špenátem a masem

Kombinace špenátu, hub, mletého masa a kokosového krému je jedinečná a rozhodně stojí za vyzkoušení! Připravte si tuto lahůdku i vy doma.

Ingredience

  • 500 g mraženého nasekaného špenátu
  • 1 lžíce másla
  • ½ šálku nakrájené žluté cibule
  • 250 g  Cremini hub, jemně nasekaných
  • ¼ šálku kokosového krému nebo kokosového mléka
  • ½ šálku řapíkatého celeru, nakrájeného na malé kostky
  • ½ šálku listů petrželky
  • 500 g mletého hovězího masa
  • ¼ šálku kokosové mouky
  • 1 střední drcený stroužek česneku
  • 1 čajová lžička soli a podle potřeby další
  • 1 a ½ čajové lžičky mletého černého pepře a další podle potřeby
  • ¼ lžičky nastrouhaného muškátového oříšku
  • 2 velká vejce
  • kokosový olej
  • rajčatová omáčka k podávání (volitelně)

Postup

  1. Dejte špenát do chladničky a nechte přes noc rozmrazit.
  2. Rozmrazený špenát vložte do cedníku a vytlačte z něj veškerou tekutinu.
  3. Na velké pánvi zahřejte na středním ohni máslo a vhoďte nakrájenou cibuli a houby spolu s trochou soli a pepře.
  4. Zeleninu restujte tak dlouho, dokud se tekutina neodpaří a cibule nezměkne.
  5. Vložte mleté ​​hovězí maso do velké mísy a nechte stranou.
  6. Rozmixujte kokosové mléko, petrželku a řapíkatý celer tyčovým mixérem.
  7. Jakmile vznikne pyré, smíchejte ho s mletým hovězím masem a přidejte nasekaný špenát, kokosovou mouku, česnek, sůl a pepř, muškátový oříšek, rozšlehaná vejce a houbovou směs.
  8. Jemně spojte všechny ingredience a z masové směsi vytvořte malé placičky.
  9. Na pánvi zahřejte na středním ohni 2 lžíce kokosového oleje a smažte placičky asi 3 minuty z každé strany.
  10. Hotové karbanátky nandejte na talíř a podávejte s rajčatovou omáčkou.
Houbové kuličky se špenátem a masem na talíři.
www.nomnompaleo.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.