Kombinace špenátu, hub, mletého masa a kokosového krému je jedinečná a rozhodně stojí za vyzkoušení! Připravte si tuto lahůdku i vy doma.
Ingredience
- 500 g mraženého nasekaného špenátu
- 1 lžíce másla
- ½ šálku nakrájené žluté cibule
- 250 g Cremini hub, jemně nasekaných
- ¼ šálku kokosového krému nebo kokosového mléka
- ½ šálku řapíkatého celeru, nakrájeného na malé kostky
- ½ šálku listů petrželky
- 500 g mletého hovězího masa
- ¼ šálku kokosové mouky
- 1 střední drcený stroužek česneku
- 1 čajová lžička soli a podle potřeby další
- 1 a ½ čajové lžičky mletého černého pepře a další podle potřeby
- ¼ lžičky nastrouhaného muškátového oříšku
- 2 velká vejce
- kokosový olej
- rajčatová omáčka k podávání (volitelně)
Postup
- Dejte špenát do chladničky a nechte přes noc rozmrazit.
- Rozmrazený špenát vložte do cedníku a vytlačte z něj veškerou tekutinu.
- Na velké pánvi zahřejte na středním ohni máslo a vhoďte nakrájenou cibuli a houby spolu s trochou soli a pepře.
- Zeleninu restujte tak dlouho, dokud se tekutina neodpaří a cibule nezměkne.
- Vložte mleté hovězí maso do velké mísy a nechte stranou.
- Rozmixujte kokosové mléko, petrželku a řapíkatý celer tyčovým mixérem.
- Jakmile vznikne pyré, smíchejte ho s mletým hovězím masem a přidejte nasekaný špenát, kokosovou mouku, česnek, sůl a pepř, muškátový oříšek, rozšlehaná vejce a houbovou směs.
- Jemně spojte všechny ingredience a z masové směsi vytvořte malé placičky.
- Na pánvi zahřejte na středním ohni 2 lžíce kokosového oleje a smažte placičky asi 3 minuty z každé strany.
- Hotové karbanátky nandejte na talíř a podávejte s rajčatovou omáčkou.