Tento recept na ragú s hlívou ústřičnou a dalšími lahodnými ingrediencemi prostě musíte zkusit! Lepší neochutnáte ani v restauraci.
Co budeme potřebovat
- 55 g houby shiitake
- 55 g pečárek
- 55 g hlíva ústřičná
- 55 g hřibů
- 15 ml olivového oleje
- 1 šalotka
- 1 stroužek česneku
- 15 g másla
- 6 g nasekané čerstvé petrželky
Postup
- Čerstvou petrželku nasekejte a dejte stranou.
- Nakrájejte a hlívu ústřičnou a dejte stranou.
- Nasekejte česnek a šalotku.
- V pánvi na střední teplotu zahřejte olivový olej a houby restujte, dokud lehce nezhnědnou, nezměknou a nezredukují tekutinu.
- Přidejte máslo, česnek a šalotku a za stálého míchání pokračujte ve vaření po dobu 2 minut.
- Dochuťte solí a pepřem podle chuti a vmíchejte petrželku.
- hned podáváme jako přílohu k filetům a rizotu!