Houbové řízky s kapustou

Houbové řízky s kapustou
Příprava: 20 minut Vaření: 30 minut Počet porcí: 4
Doba přípravy: 50 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 4

Ingredience

  • 40 dkg kapusty
  • 25 dkg hub.
  • 2 vejce
  • 1 lžíce másla
  • 15 dkg vařeného uzeného masa (nebo uzeniny)
  • 1 cibule
  • petrželka
  • strouhanka
  • sůl
  • pepř
  • olej.

Trojobal

  • hladká mouka
  • 1 vejce
  • 1-2 lžíce mléka
  • strouhanka.

Postup receptu

  1. Kapustu rozdělíme na čtvrtky a povaříme ji v osolené vodě do poloměkka
  2. Pak vykrojíme košťály a drobně ji usekáme nebo umeleme
  3. Na másle osmažíme nakrájenou cibuli, přidáme sekanou petrželku, na tenké plátky nakrájené houby a vše krátce podusíme
  4. Pak přidáme nakrájenou kapustu, osolíme, opepříme, podlijeme vývarem, dodusíme doměkka a necháme vychladnout
  5. Hmotu přemístíme do mísy, vmícháme 2 rozšlehaná vejce, rozemleté nebo drobně usekané uzené maso (nebo uzeninu) a zahustíme strouhankou
  6. Vytvarujeme malé ploché řízky, které obalíme v trojobalu a v horkém oleji smažíme po obou stranách
  7. Příloha: brambory, bramborová kaše, zeleninový salát, lehký bramborový salát

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.