Houbové rizoto bez masa

Houbové rizoto bez masa
Příprava: 20 minut Vaření: 40 minut Počet porcí: 3

Jemné bezmasé rizoto si vykouzlíte na oběd nebo na večeři a budete z něj nadšeni. Díky postupnému vaření dostane tu pravou chuť.

INGREDIENCE

  • 230 g žampionů
  • 3 lžíce másla
  • 3 lžíce olivového oleje
  • 2 středně velké cibule
  • 1 hrnek rýže arborio
  • ⅓ hrnku suchého bílého vína
  • 2,5 hrnku zeleninového vývaru
  • ¾ hrnku nastrouhaného parmazánu
  • sůl 
  • pepř

POSTUP

  • Žampiony si očistíme, umyjeme a usušíme. 
  • Nakrájíme je na čtvrtky a na lžíci másla a lžíci oleje je orestujeme. 
  • Restujeme dozlatova, pak je jemně osolíme a ještě minutku je dusíme. 
  • Dáme je bokem a připravíme si rýži. 
  • Rýži si propereme, necháme okapat, cibuli si nakrájíme na kostičky. 
  • Na zbytku másla a oleje si orestujeme cibuli, pak přidáme rýži a restujeme do zezlátnutí. 
  • Poté ji podlijeme vínem a necháme jej absorbovat. 
  • Následně podlijeme ¼ hrnkem vývaru a necháme opět absorbovat. 
  • Takto postupně podléváme až do úplného změknutí.
  • Vaříme 20-25 minut, poté dochutíme, přidáme zpět žampiony a nastrouhaný parmazán. 
  • Chvíli prohřejeme, promícháme, odstavíme, necháme sednout a smíme podávat.
Vegetariánské rizoto z žampionů.
afamilyfeast.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.