Houbové tagliatelle se špenátem

Houbové tagliatelle se špenátem

Další vegetariánské krémové těstoviny jsou jedinečné tím, že je obohatíte čerstvým baby španátem a houbami.

Ingredience

  • 1 PL olivového oleje
  • Svazek jarní cibulky nakrájené na plátky
  • 2 stroužky drceného česneku
  • 10 ks jemně nakrájených menších hub (můžou být i sušené)
  • 200g čerstvého baby špenátu
  • 200 ml smetany ke šlehání
  • Sůl a pepř
  • 300g těstovin tagliatelle

Postup

  • Na pánvi smažte na olivovém oleji cibulku s česnekem po dobu několika minut nebo dozlatova.
  • Přidejte houby a na silném ohni smažte po dobu 8-10 minut nebo dokud se voda neodpaří.
  • Přidejte špenát a míchejte dokud nezvadne.
  • Vše smažte dokud se většina vody neodpaří.
  • Do směsi přilijte smetanu a několik minut duste do té doby, než omáčka zhoustne.
  • Dochuťte solí a pepřem dle chuti.
  • Nakonec si uvařte těstoviny dle pokynů na balení, poté sceďte a promíchejte s houbovo-špenátovou omáčkou.
Špenátovo-houbové tagliatelle
Zdroj: hillstreetgrocer.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.