Další vegetariánské krémové těstoviny jsou jedinečné tím, že je obohatíte čerstvým baby španátem a houbami.
Ingredience
- 1 PL olivového oleje
- Svazek jarní cibulky nakrájené na plátky
- 2 stroužky drceného česneku
- 10 ks jemně nakrájených menších hub (můžou být i sušené)
- 200g čerstvého baby špenátu
- 200 ml smetany ke šlehání
- Sůl a pepř
- 300g těstovin tagliatelle
Postup
- Na pánvi smažte na olivovém oleji cibulku s česnekem po dobu několika minut nebo dozlatova.
- Přidejte houby a na silném ohni smažte po dobu 8-10 minut nebo dokud se voda neodpaří.
- Přidejte špenát a míchejte dokud nezvadne.
- Vše smažte dokud se většina vody neodpaří.
- Do směsi přilijte smetanu a několik minut duste do té doby, než omáčka zhoustne.
- Dochuťte solí a pepřem dle chuti.
- Nakonec si uvařte těstoviny dle pokynů na balení, poté sceďte a promíchejte s houbovo-špenátovou omáčkou.