Houbový guláš se smetanou

Houbový guláš se smetanou

Jak je někde máslo, stojí to vždycky za to. Když k tomu ještě přispěje tymián s česnekem, je o vynikající pokrm postaráno. Pomyslnou třešničkou na dortu jsou pak těstoviny a smetana.

Ingredience:

  • 250 g vaječných těstovin
  • 3 polévkové lžíce nesoleného másla
  • 1 kg čerstvých hub (ideálně odrůda cremini)
  • 2 velké šalotky
  • Sůl podle chuti
  • 1/4 lžičky mletého černého pepře
  • 4 stroužky česneku
  • 3 lžíce hladké mouky
  • 4 lžičky nakrájeného čerstvého tymiánu
  • 2 hrnky hovězího vývaru
  • 2 lžičky dijonské hořčice
  • 1 hrnek zakysané smetany
  • 100 g strouhaného parmazánu
  • 2 lžíce nasekané petržele

Postup:

  • Nejdříve si ve velkém hrnci ohřejeme vodu na těstoviny a uvaříme je podle návodu.
  • Scedíme a zatím odložíme stranou, nejlépe pod alobal.
  • Houby tence nakrájíme, cibuli očistíme a nasekáme na kostičky.
  • Česnek oloupeme a na prkénku či hmoždíři rozdrtíme.
  • Do pánve dáme rozpustit máslo při středně velké teplotě.
  • Přidáme houby a necháme vařit, dokud nebudou měkké, asi tak 7 minut.
  • Osolíme, opepříme, vmícháme česnek a tymián.
  • Povaříme 1 minutu a zasypeme moukou.
  • Důkladně promícháme a necháme asi 1 minutu vařit, aby mouka zhnědla.
  • Za stálého míchání přilijeme hovězí vývar a přidáme dijonskou hořčici.
  • Na mírném ohni přivedeme k varu a vaříme tak 5 minut za občasného míchání.
  • Vmícháme uvařené těstoviny, zakysanou smetanu a necháme tak 2 minuty prohřát.
  • Nakonec přisypeme parmazán, zamícháme a vaříme, až se sýr rozpustí.
  • Posypeme petrželkou, promícháme a dochutíme solí a pepřem.
  • Ještě teplé podáváme.
Guláš z čerstvých hub s těstovinami na smetaně.
Zdroj: https://damndelicious.net/

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.