Houbový hamburger

Houbový hamburger
Příprava: 20 minut Vaření: 30 minut Počet porcí: 4
Doba přípravy: 50 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 4

Ingredience

  • 50 dkg očištěných hub
  • 20 dkg mletého vepřového masa
  • 2 vejce
  • 1 cibule
  • 3 stroužky česneku
  • 1-2 lžíce strouhanky
  • sůl
  • pepř
  • kmín.

Postup receptu

  1. Nadrobno nakrájené houby okmínujeme, osolíme, opepříme a podusíme na troše tuku doměkka
  2. Šťávu z nich co nejvíce vydusíme
  3. Vychladlé houby smícháme s najemno nakrájenou cibulí, prolisovaným česnekem a mletým masem
  4. Promícháme a dochutíme podle vlastní chuti solí, pepřem a případně i dalším kořením (paprika, chilli, kořenící směsi)
  5. Podle potřeby zahustíme trochou strouhanky
  6. Vytvarujeme kulaté ploché hamburgery a grilujeme je po obou stranách
  7. Příloha: bílé nebo chlebové housky potřené ostrou hořčicí, čerstvá nebo nakládaná zelenina na oblohu

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.