Houbový paprikáš

Houbový paprikáš

Tento recept na kuře na paprice bez kuřete potěší každého vegetariána i vegana. Nahrazujeme totiž maso houbami! Lahodná omáčka je vyrobená z papriky a cibule, zahuštěná pastou z kešu ořechů.

Co budeme potřebovat

  1. 130 g syrových kešu ořechů (namočených ve vodě 4-8 hodin, scezených a propláchnutých)
  2. 350 ml zeleninového vývaru
  3. 30 ml olivového oleje
  4. 450 g hub (nakrájených na plátky)
  5. 15 g rostlinného tuku
  6. 500 g cibule (nakrájené na tenké plátky)
  7. Červená paprika (hrubě nasekaná)
  8. 2 stroužky česneku (nasekané)
  9. 2 lžíce sladké papriky
  10. 400 gramů nakrájených rajčat z plechovky
  11. 30 ml citronové šťávy
  12. Sůl
  13. Pepř
  14. Vařená rýže (k podávání)

Postup

  1. Vložíme kešu oříšky a ½ vývaru do mixéru
  2. Směs rozmixujeme do hladka a dáme stranou
  3. Dno velkého hrnce polijeme olejem a zapneme plotnu na střední teplotu
  4. Když je olej rozpálený, přidáme houby
  5. Houby opékáme asi 5 minut z každé strany, dokud nezhnědnou a nezměknou
  6. Houby vyndáme z pánve a přendáme je na talíř
  7. Na pánvi rozpustíme máslo a poté přidáme cibuli
  8. Cibuli za občasného míchání opékáme asi 10 minut, dokud nezměkne a lehce nezhnědne
  9. Vmícháme papriku a dále ji vaříme s cibulí asi 5 minut, dokud nezačne měknout
  10. Vmícháme česnek a papriku
  11. Pokračujeme ve vaření a mícháme další minutu, dokud se česnek nerozvoní
  12. Houby vrátíme do hrnce a vmícháme rajčata a zbývající vývar
  13. Zvýšíme teplotu a vývar přivedeme k varu
  14.  Zeleninu za občasného míchání vaříme asi 10 minut, dokud paprika nezměkne
  15. Vmícháme směs z kešu ořechů a pokračujeme ve vaření asi 1 minutu, dokud omáčka nebude prohřátá
  16. Pokud je omáčka příliš hustá, můžeme ji zředit trochou vody nebo extra vývarem
  17. Hrnec sundáme z plotny a vmícháme citronovou šťávu
  18. Směs dochutíme solí a pepřem
  19. Paprikáš s houbami rozdělíme na talíře a podáváme s uvařenou rýží
Paprikáš bez masa jen z houbami podávaný na uvařené rýži.
Zdroj: cooking.nytimes.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.