Houbový pekáček s parmezánem

Houbový pekáček s parmezánem

Tento nevšední pokrm můžete podávat jednak jako předkrm a jednak jako originální přílohu. Skvěle chutná například s vepřovým či hovězím masem.

Ingredience:

  • 800 g lesních hub nebo žampionů
  • 200 g smetanového taveného sýra
  • 1 šálek strouhaného čedaru
  • 1 šálek strouhaného parmezánu
  • 2 šálky strouhanky
  • 1/2 šálku čerstvé petrželky
  • 6 stroužků česneku
  • 6 PL olivového oleje
  • 4 PL másla
  • sůl, pepř

Postup:

  1. Předehřejte si troubu na 180°C.
  2. Na pánvi s olejem zlehka orestujte polovinu množství hub nakrájených na čtvrtky.
  3. Přidejte k nim polovinu prolisovaného česneku, sůl a pepř a několik minut houby poduste.
  4. Když houby pustí veškerou tekutinu, odstraňte je z pánve a stejným postupem připravte i druhou polovinu hub. Pokud byste chtěli restovat všechny houby najednou, vzhledem k jejich množství by se mohlo stát, že by se neorestovaly důkladně, proto doporučujeme tento postup.
  5. Všechny orestované houby dejte do misky a přidejte k nim na kousky nakrájený tavený sýr.
  6. Vše důkladně promíchejte, dokud se sýr nerozpustí.
  7. Následně přidejte ke směsi jeden šálek strouhanky, nastrouhaný čedar, polovinu šálku parmezánu a většinu nasekané petrželky.
  8. Vše důkladně promíchejte, aby se jednotlivé ingredience do sebe dobře zapracovaly.
  9. Směs přendejte do zapékací misky či pekáče.
  10. V jiné misce smíchejte rozpuštěné máslo, zbývající strouhanku a parmezán.
  11. Přidejte trošku soli a touto směsí následně posypejte houby v zapékací misce.
  12. Vložte do předehřáté trouby a pečte přibližně 25-30 minut.

Takto zapečené houby podávejte posypané zbývající petrželkou.

Směs hub zapečená s parmezánem a strouhankou
zdroj: smittenkitchen.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.