Rostou!
Co s nimi?
Nosíte domů plné košíky a docházejí vám nápady na zpracování?
Přinášíme vám 6 báječných receptů na houbové omáčky.
Inspirujte se!
Naše recepty
Pár rad a tipů
Do guláše z hub můžete přidat i maso. Ideální je hovězí nebo vepřové.
Pokud nechcete, aby vám houby při omývání nasákly vodu a změkly, raději je očistěte kartáčkem a otřete ubrouskem.
Mimo houbovou sezónu se dá omáčka připravit především z hub mražených a dobře uskladněných, z hub sušených nebo nakládaných.
K houbovým omáčkám se hodí téměř jakkákoliv příloha – pečivo, těstoviny, rýže, bramborová kaše a samozřejmě knedlíky! Houskové a bramborové jsou klasika. Zkuste si ale připravit třeba karlovarský. Inspirovat se můžete ve videu: