Houby s restovaným lososem

Houby s restovaným lososem

Někdo fandí žampionům, jiný rybám. No a když se to spojí dohromady, vznikne dokonale lahodný pokrm, kterým potěšíte nejen sebe, ale i své blízké a přátele.

Ingredience:

  • 1/3 hrnku balzamikového octa
  • 1 a 1/2 lžíce hnědého cukru
  • 4 porce lososa s kůží
  • 1 polévková lžíce nastrouhaného zázvoru
  • 1/2 lžičky sušeného chilli
  • 2 lžíce extra panenského olivového oleje
  • 8 žampionů
  • 1 svazek rukoly

Postup:

  • V malém hrnci smícháme balzamikový ocet s cukrem a na středním ohni za stálého míchání přivedeme k varu, aby se cukr rozpustil.
  • Vaříme zhruba 3 minuty a odložíme stranou.
  • Každou porci lososa rozřízneme podélně napůl. Smícháme zázvor, chilli a olivový olej v misce. Přidáme lososa, osolíme, opepříme a několikrát otočíme, aby se směs dostala všude.
  • Zaklopíme potravinářskou fólií a dáme na 5 – 10 minut do lednice.
  • Předehřejeme si gril na středně vysoko teplotu a lososa na něm opečeme. Z každé strany cca 1 minutu, případně dokud není opečený podle našeho gusta.
  • Opečeného lososa přendáme na tác a udržujeme v teple.
  • Zvýšíme teplotu grilu, přidáme houby, pokapeme trochou balzamikové směsi a opékáme vždy 2 – 3 minuty po každé straně nebo jednoduše do změknutí.
  • Na servírovací talíř naaranžujeme rukolu, dáme na ní opečeného lososa, žampiony a vše ještě zakápneme balzamikovou směsí.
  • Můžeme naservírovat.
Plátky lososa na žampionech.
Zdroj: https://australianmushrooms.com.au

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.