Někdo fandí žampionům, jiný rybám. No a když se to spojí dohromady, vznikne dokonale lahodný pokrm, kterým potěšíte nejen sebe, ale i své blízké a přátele.
Ingredience:
- 1/3 hrnku balzamikového octa
- 1 a 1/2 lžíce hnědého cukru
- 4 porce lososa s kůží
- 1 polévková lžíce nastrouhaného zázvoru
- 1/2 lžičky sušeného chilli
- 2 lžíce extra panenského olivového oleje
- 8 žampionů
- 1 svazek rukoly
Postup:
- V malém hrnci smícháme balzamikový ocet s cukrem a na středním ohni za stálého míchání přivedeme k varu, aby se cukr rozpustil.
- Vaříme zhruba 3 minuty a odložíme stranou.
- Každou porci lososa rozřízneme podélně napůl. Smícháme zázvor, chilli a olivový olej v misce. Přidáme lososa, osolíme, opepříme a několikrát otočíme, aby se směs dostala všude.
- Zaklopíme potravinářskou fólií a dáme na 5 – 10 minut do lednice.
- Předehřejeme si gril na středně vysoko teplotu a lososa na něm opečeme. Z každé strany cca 1 minutu, případně dokud není opečený podle našeho gusta.
- Opečeného lososa přendáme na tác a udržujeme v teple.
- Zvýšíme teplotu grilu, přidáme houby, pokapeme trochou balzamikové směsi a opékáme vždy 2 – 3 minuty po každé straně nebo jednoduše do změknutí.
- Na servírovací talíř naaranžujeme rukolu, dáme na ní opečeného lososa, žampiony a vše ještě zakápneme balzamikovou směsí.
- Můžeme naservírovat.