Příprava: 20 minut
Vaření: 50 minut
Počet porcí: 8
Doba přípravy: 70 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 8
Ingredience
- 2 kg hub (jakékoliv, výborné jsou i václavky)
- 3/4 kg cibule
- 1 kg paprik
- 1/4 l oleje
- 1/4 l octa
- 20 dkg cukru
- 60 dkg kečupu
- 3 lžíce soli
- 3 lžičky mletého nového koření
- 3 lžičky pepře
Postup receptu
- Nakrájené houby 20 minut podusíme a propláchneme studenou vodou
- V jiném hrnci podusíme cibuli nakrájenou na kolečka, papriku na nudličky s 3 dl vody
- Z podušené zeleniny odebereme 3/4 vydušené vody a k zelenině přidáme podušené houby
- Zalijeme 1/4 l oleje, 1/4 l octa, přidáme 20 dkg cukru, 60 dkg kečupu, 3 lžíce soli, 3 lžičky mletého nového koření, 3 lžičky pepře
- Prohřejeme do rozpuštění cukru a horké plníme do sklenic
- Sterilujeme 20 minut při 90 °C