Smažené žampiony jsou dokonalým jídlem vhodným jako předkrm, ale i oběd či večeře. Je to velká lahůdka a díky vhodným surovinám chutnají naprosto úžasně.
Ingredience:
- 500 g žampionů
- 1 a 1/2 hrnku hladké mouky
- 1 hrnek kokosového mléka
- 1 polévková lžíce česnekového prášku
- 2 lžičky cibulového prášku
- 2 hrnky panko strouhanky
- Sůl a mletý černý pepř podle chuti
- Olej na smažení
Postup:
- Žampiony očistíme pomocí papírové utěrky a ostrým nožem odřízneme nožičky.
- Do velké mísy dáme 1/2 hrnku mouky a přisypeme houby. Opatrně promícháme, aby byly všechny kloboučky pokryté moukou.
- Vezmeme jinou mísu a do ní nasypeme zbývající hrnek mouky. Přidáme česnekový prášek, cibulový prášek, kokosové mléko, sůl a pepř.
- Pomocí stěrky nebo drátěné metly mícháme, dokud se neutvoří hladké těsto.
- V těstě následně důkladně obalíme pomoučené houby.
- Zasypeme panko strouhankou a třeseme mísou, aby se dostala na všechny houby.
- V malém hrnci rozehřejeme olej na smažení. Jakmile je rozpálený, vložíme opatrně několik hub a opečeme dozlatova. Trvá to asi 4 minuty.
- Takto postupně usmažíme všechny žampiony a ihned podáváme.