Houby v těstíčku

Houby v těstíčku

Smažené žampiony jsou dokonalým jídlem vhodným jako předkrm, ale i oběd či večeře. Je to velká lahůdka a díky vhodným surovinám chutnají naprosto úžasně.

Ingredience:

  • 500 g žampionů
  • 1 a 1/2 hrnku hladké mouky
  • 1 hrnek kokosového mléka
  • 1 polévková lžíce česnekového prášku
  • 2 lžičky cibulového prášku
  • 2 hrnky panko strouhanky
  • Sůl a mletý černý pepř podle chuti
  • Olej na smažení

Postup:

  • Žampiony očistíme pomocí papírové utěrky a ostrým nožem odřízneme nožičky.
  • Do velké mísy dáme 1/2 hrnku mouky a přisypeme houby. Opatrně promícháme, aby byly všechny kloboučky pokryté moukou.
  • Vezmeme jinou mísu a do ní nasypeme zbývající hrnek mouky. Přidáme česnekový prášek, cibulový prášek, kokosové mléko, sůl a pepř.
  • Pomocí stěrky nebo drátěné metly mícháme, dokud se neutvoří hladké těsto.
  • V těstě následně důkladně obalíme pomoučené houby.
  • Zasypeme panko strouhankou a třeseme mísou, aby se dostala na všechny houby.
  • V malém hrnci rozehřejeme olej na smažení. Jakmile je rozpálený, vložíme opatrně několik hub a opečeme dozlatova. Trvá to asi 4 minuty.
  • Takto postupně usmažíme všechny žampiony a ihned podáváme.
Smažené žampiony v těstíčku z mouky, strouhanky a kokosového mléka.
Zdroj: https://www.contentednesscooking.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.