Hovězí burrito

Hovězí burrito

Hledáte zdravé recepty z mletého masa? Zkuste mexickou kuchyni. Je lehčí, plná čerstvé zeleniny, luštěnin, bylinek a skvělých chutí.

Ingredience

  • 1 lžíce rostlinného oleje
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 300 g mletého hovězího masa
  • 1 lžicka mletého římského kmínu
  • 1 lžička sladké papriky
  • 1 plechovka krájených rajčat
  • 1 plechovka červených fazolí
  • 50 ml hovězího vývaru
  • 4 pšeničné tortilly
  • 100 g čedaru

Postup

  • Ve větší pánvi rozehřejte olej, přidejte najemno nasekanou cibuli a česnek a krátce orestujte.
  • Přidejte maso, promíchejte a zasypte solí, pepřem, kmínem a paprikou, opékejte 8 minut.
  • Fazole slijte a propláchněte.
  • K masu přimíchejte rajčata a fazole, podlijte vývarem a vařte na mírném plameni 10 minut.
  • Na každou tortillu vložte část masové směsi, posypte strouhaným sýrem, čerstvým koriandrem a zabalte.
  • Zapečte z obou stran pár minut na sucho na pánvi, nebo pod grilem v troubě.
  • Podávejte například se sálátem z římského salátu, rajčat a kukuřice, s rajčatovou salsou, nebo se zakysanou smetanou.
Dva talíře s rozkrojeným hovězím burritem a zeleninovou oblohou, miska se zakysanou smetanou
Zdroj: realfood.tesco.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.