Hledáte zdravé recepty z mletého masa? Zkuste mexickou kuchyni. Je lehčí, plná čerstvé zeleniny, luštěnin, bylinek a skvělých chutí.
Ingredience
- 1 lžíce rostlinného oleje
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 300 g mletého hovězího masa
- 1 lžicka mletého římského kmínu
- 1 lžička sladké papriky
- 1 plechovka krájených rajčat
- 1 plechovka červených fazolí
- 50 ml hovězího vývaru
- 4 pšeničné tortilly
- 100 g čedaru
Postup
- Ve větší pánvi rozehřejte olej, přidejte najemno nasekanou cibuli a česnek a krátce orestujte.
- Přidejte maso, promíchejte a zasypte solí, pepřem, kmínem a paprikou, opékejte 8 minut.
- Fazole slijte a propláchněte.
- K masu přimíchejte rajčata a fazole, podlijte vývarem a vařte na mírném plameni 10 minut.
- Na každou tortillu vložte část masové směsi, posypte strouhaným sýrem, čerstvým koriandrem a zabalte.
- Zapečte z obou stran pár minut na sucho na pánvi, nebo pod grilem v troubě.
- Podávejte například se sálátem z římského salátu, rajčat a kukuřice, s rajčatovou salsou, nebo se zakysanou smetanou.