Hovězí Chilli con carne s rýží

Hovězí Chilli con carne s rýží

Oblíbený pokrm ohnivé chuti známý po celém světě. Jak moc bude pálit záleží jen na vás. Pokud pikantním jídlům příliš neholdujete, můžete množství chilli papriček snížit.

Ingredience

  • 300 g mletého hovězího masa
  • 30 g slaniny
  • 1 velká cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 1 plechovka rajčat
  • 2 plechovky červených fazolí
  • 1 PL oleje
  • 2 chilli papričky
  • 1 ČL kmínu
  • 4 porce vařené rýže
  • sůl, pepř

Postup

  1. Slaninu nakrájejte na kostičky
  2. Na pánvi rozehřejte lžíci oleje, vložte slaninu a orestujte
  3. Přidejte krájenou cibuli a česnek a osmažte
  4. Přidejte maso, sůl, kmín, pořádně promíchejte a orestujte ze všech stran
  5. Podlijte ½ litrem vody
  6. Přidejte slité fazole, chilli papričky a rajčata
  7. Zvolna duste pod pokličkou (čím déle se maso dusí, tím víc je chuť jídla plná)
  8. Servírujte na rýži
Chili con carne v pánvi na prkýnku
Zdroj: deliciousmagazine.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.