Oblíbený pokrm ohnivé chuti známý po celém světě. Jak moc bude pálit záleží jen na vás. Pokud pikantním jídlům příliš neholdujete, můžete množství chilli papriček snížit.
Ingredience
- 300 g mletého hovězího masa
- 30 g slaniny
- 1 velká cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 plechovka rajčat
- 2 plechovky červených fazolí
- 1 PL oleje
- 2 chilli papričky
- 1 ČL kmínu
- 4 porce vařené rýže
- sůl, pepř
Postup
- Slaninu nakrájejte na kostičky
- Na pánvi rozehřejte lžíci oleje, vložte slaninu a orestujte
- Přidejte krájenou cibuli a česnek a osmažte
- Přidejte maso, sůl, kmín, pořádně promíchejte a orestujte ze všech stran
- Podlijte ½ litrem vody
- Přidejte slité fazole, chilli papričky a rajčata
- Zvolna duste pod pokličkou (čím déle se maso dusí, tím víc je chuť jídla plná)
- Servírujte na rýži