Hovězí flank steak na grilu

Hovězí flank steak na grilu

Vyzkoušejte jeho jedinečnou úpravu s balzamikovým octem.

Ingredience

  • 2 lžíce extra panenského olivového oleje
  • 2 lžíce balzamikového octa
  • 1 velký stroužek česneku
  • 1/2 lžičky listů tymiánu
  • hovězí pupek (flank steak) o hmotnosti cca 1,1 kg
  • sůl a čerstvě mletý pepř dle chuti

Postup

  1. Rozmixujte ocet, olej, česnek a tymián v hladké pyré.
  2. Vložte steak do velké skleněné nebo keramické misky, zalijte ho vzniklou marinádou a nechte 5 minut odležet.
  3. Zahřejte grilovací pánev.
  4. Steak dochuťte solí a pepřem.
  5. Grilujte na mírném plameni asi 8 minut z každé strany, dokud nedosáhne střední teploty.
  6. Vyndejte steak z pánve a nechte 10 minut odležet.
  7. Steak nakrájejte a ihned podávejte.
Grilovaný hovězí flank steak na bílém talíři
www.foodandwine.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.