Hovězí guláš pod batátovou peřinou

Hovězí guláš pod batátovou peřinou

Úžasný a vydatný recept pro celou rodinu, který si užijou i malé děti. Navíc je v něm schováno spoustu dobré a zdravé zeleniny, takže vitamíny chybět nebudou.

INGREDIENCE

  • 1 lžíce olivového oleje
  • 1 cibule, nakrájená nadrobno
  • 2 mrkve, nakrájené nadrobno
  • 1 – 2 řapíky řapíkatého celeru, nakrájené nadrobno
  • 2 velké stroužky česneku, rozdrcené
  • 400 – 500 g falešné hovězí svíčkové (část přední plece)
  • 1 lžička mleté ​​skořice
  • 1 kostka hovězího bujónu
  • 2 lžíce rajčatového protlaku
  • 25 g čerstvé petrželky, stonky a listy nasekejte zvlášť najemno
  • 1 kg batátů, oloupaných a nakrájených na kostičky
  • kousek másla
  • hrst strouhaného čedaru

POSTUP

  • Zahřejte olivový olej na pánvi se silným základem.
  • Přidejte cibuli a restujte 2 minuty, poté přidejte mrkev a řapíkatý celer a restujte do změknutí.
  • Pokud se směs lepí, přidejte trochu vody.
  • Přidejte nakrájené hovězí maso a restujte do zhnědnutí, poté vmíchejte česnek a skořici a restujte další 1 – 2 minuty, dokud se neuvolní vůně.
  • Kostku vývaru přidejte do 500 ml vroucí vody a vmíchejte k masu spolu s rajčatovým protlakem a stonky petrželky.
  • Přiveďte směs k varu a přikryté vařte 1 hodinu, poté sundejte poklici a vařte další hodinu, nebo dokud maso nezměkne.
  • Vmícháme nasekanou petrželovou nať.
  • Přeneste směs do středně velké keramické misky.
  • Mezitím uvařte batáty v páře doměkka.
  • Předehřejte troubu na 200 stupňů Celsia.
  • Batáty dobře sceďte a rozmačkejte s máslem.
  • Naneste lžící na maso, posypte sýrem a pečte na horní mřížce asi 20 minut, dokud pokrm nezezlátne a nezačne bublat.
  • Můžete servírovat!
Hovězí maso zapékané s batátovou směsí v zapékací míse s vedle položenou lžící.
www.bbcgoodfood.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.