Úžasný a vydatný recept pro celou rodinu, který si užijou i malé děti. Navíc je v něm schováno spoustu dobré a zdravé zeleniny, takže vitamíny chybět nebudou.
INGREDIENCE
- 1 lžíce olivového oleje
- 1 cibule, nakrájená nadrobno
- 2 mrkve, nakrájené nadrobno
- 1 – 2 řapíky řapíkatého celeru, nakrájené nadrobno
- 2 velké stroužky česneku, rozdrcené
- 400 – 500 g falešné hovězí svíčkové (část přední plece)
- 1 lžička mleté skořice
- 1 kostka hovězího bujónu
- 2 lžíce rajčatového protlaku
- 25 g čerstvé petrželky, stonky a listy nasekejte zvlášť najemno
- 1 kg batátů, oloupaných a nakrájených na kostičky
- kousek másla
- hrst strouhaného čedaru
POSTUP
- Zahřejte olivový olej na pánvi se silným základem.
- Přidejte cibuli a restujte 2 minuty, poté přidejte mrkev a řapíkatý celer a restujte do změknutí.
- Pokud se směs lepí, přidejte trochu vody.
- Přidejte nakrájené hovězí maso a restujte do zhnědnutí, poté vmíchejte česnek a skořici a restujte další 1 – 2 minuty, dokud se neuvolní vůně.
- Kostku vývaru přidejte do 500 ml vroucí vody a vmíchejte k masu spolu s rajčatovým protlakem a stonky petrželky.
- Přiveďte směs k varu a přikryté vařte 1 hodinu, poté sundejte poklici a vařte další hodinu, nebo dokud maso nezměkne.
- Vmícháme nasekanou petrželovou nať.
- Přeneste směs do středně velké keramické misky.
- Mezitím uvařte batáty v páře doměkka.
- Předehřejte troubu na 200 stupňů Celsia.
- Batáty dobře sceďte a rozmačkejte s máslem.
- Naneste lžící na maso, posypte sýrem a pečte na horní mřížce asi 20 minut, dokud pokrm nezezlátne a nezačne bublat.
- Můžete servírovat!