Kdo by nemiloval guláš!
Křehké maso, omáčka bohaté chuti a jednoduchá příprava.
My jsme si pro vás tentokrát připravili 5 vynikajících receptů na hovězí guláš, s kterými sklidíte zaručený úspěch!
Vyzkoušejte verzi s žampiony, z pomalého hrnce či s kapustou a zelenými fazolkami.
Dobrou chuť!
Naše recepty
Pokud pomocníka na pomalé vaření ještě nevlastníte, možná se vám budou hodit naše recenze pomalých hrnců, kde se dozvíte to nejdůležitější!
Historie guláše
Guláš (maďarsky gulyás ) pochází z Maďarska a existuje již od 9. století, kdy ho jedli maďarští pastýři. Než vyrazili ven se svými stády, připravili si s sebou jídlo, což bylo pomalu vařené nakrájené maso s cibulí a dalšími dochucovadly. Dušené maso se pak sušilo na slunci a balilo do sáčků z ovčích žaludků. V době jídla byla k části masa přidána voda, aby se rekonstituovalo do polévky nebo dušeného pokrmu.
Recepty se postupem času pomalu upravovaly a zdokonalovaly. Až v 16. století byla přidána paprika, která je dnes považována za jednu z nejdůležitějších ingrediencí guláše
A jak se vám naše dnešní recepty líbily? Napište nám do komentářů!