Výborné recepty na guláš z hovězího masa 5x jinak. Vyzkoušejte všechny varianty!

Kdo by nemiloval guláš!

Křehké maso, omáčka bohaté chuti a jednoduchá příprava.

My jsme si pro vás tentokrát připravili 5 vynikajících receptů na hovězí guláš, s kterými sklidíte zaručený úspěch!

Vyzkoušejte verzi s žampiony, z pomalého hrnce či s kapustou a zelenými fazolkami.

Dobrou chuť!

Pokud pomocníka na pomalé vaření ještě nevlastníte, možná se vám budou hodit naše recenze pomalých hrnců, kde se dozvíte to nejdůležitější!

Historie guláše

Guláš (maďarsky gulyás ) pochází z Maďarska a existuje již od 9. století, kdy ho jedli maďarští pastýři. Než vyrazili ven se svými stády, připravili si s sebou jídlo, což bylo pomalu vařené nakrájené maso s cibulí a dalšími dochucovadly. Dušené maso se pak sušilo na slunci a balilo do sáčků z ovčích žaludků. V době jídla byla k části masa přidána voda, aby se rekonstituovalo do polévky nebo dušeného pokrmu.

Recepty se postupem času pomalu upravovaly a zdokonalovaly. Až v 16. století byla přidána paprika, která je dnes považována za jednu z nejdůležitějších ingrediencí guláše

A jak se vám naše dnešní recepty líbily? Napište nám do komentářů!

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.