Velice chutná variace guláše z hovězího masa s kapustou a bramborami. Podávejte ho s dušenými zelenými fazolkami, zakysanou smetanou a klínky citronu a budete nadšeni!
Co budete potřebovat
- 800 g falešné hovězí svíčkové, nakrájené na 4 cm kousky
- 1 a ½ lžičky sladké papriky
- ½ lžičky chilli vloček
- 2 lžičky kmínu
- ¼ hrnku hladké mouky
- 2 lžíce olivového oleje
- 2 cibule, nakrájené na tenké plátky
- 500 ml hovězího vývaru
- 8 brambor, nakrájených na čtvrtky
- 1/2 svazku kapusty (stonky odstraněné, listy nakrájené)
- zelené fazolky vařené v páře, zakysaná smetana, najemno nakrájená pažitka a kolečka citronu k podávání
Postup
- Vložte hovězí maso, papriku, chilli, kmín a mouku do velkého sáčku.
- Dobře promíchejte.
- Polovinu oleje rozehřejte ve velkém hrnci na středně vysokém plameni, z masa setřeste přebytečnou mouku a opékejte ho na oleji po dávkách 4–5 minut nebo do zhnědnutí.
- Dejte stranou na talíř.
- Zahřejte zbývající olej ve stejném hrnci na středním plameni.
- Přidejte cibuli a restujte 4-5 minut nebo do změknutí.
- Vraťte hovězí maso do hrnce, přidejte vývar a přiveďte k varu.
- Snižte teplotu na mírný var a vařte přikryté 1 hodinu 15 minut.
- Přidejte brambory, přikryjte a vařte dalších 30 minut, nebo dokud hovězí maso a brambory nezměknou, v případě potřeby přidejte vývar nebo vodu.
- Vypněte sporák, přidejte kapustu, promíchejte, nasaďte pokličku a nechte 5 minut stát.
- Guláš podávejte s fazolkami, zakysanou smetanou, pažitkou a kolečky citronu.
Zkuste projednou odklon od tradičního guláše a vyzkoušejte naše skvělé recepty na drůbeží guláš 5x jinak!