Hovězí guláš s kapustou

Hovězí guláš s kapustou

Velice chutná variace guláše z hovězího masa s kapustou a bramborami. Podávejte ho s dušenými zelenými fazolkami, zakysanou smetanou a klínky citronu a budete nadšeni!

Co budete potřebovat

  • 800 g falešné hovězí svíčkové, nakrájené na 4 cm kousky
  • 1 a ½ lžičky sladké papriky
  • ½ lžičky chilli vloček
  • 2 lžičky kmínu
  • ¼ hrnku hladké mouky
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 2 cibule, nakrájené na tenké plátky
  • 500 ml hovězího vývaru
  • 8 brambor, nakrájených na čtvrtky
  • 1/2 svazku kapusty (stonky odstraněné, listy nakrájené)
  • zelené fazolky vařené v páře, zakysaná smetana, najemno nakrájená pažitka a kolečka citronu k podávání

Postup

  • Vložte hovězí maso, papriku, chilli, kmín a mouku do velkého sáčku.
  • Dobře promíchejte.
  • Polovinu oleje rozehřejte ve velkém hrnci na středně vysokém plameni, z masa setřeste přebytečnou mouku a opékejte ho na oleji po dávkách 4–5 minut nebo do zhnědnutí.
  • Dejte stranou na talíř.
  • Zahřejte zbývající olej ve stejném hrnci na středním plameni.
  • Přidejte cibuli a restujte 4-5 minut nebo do změknutí.
  • Vraťte hovězí maso do hrnce, přidejte vývar a přiveďte k varu.
  • Snižte teplotu na mírný var a vařte přikryté 1 hodinu 15 minut.
  • Přidejte brambory, přikryjte a vařte dalších 30 minut, nebo dokud hovězí maso a brambory nezměknou, v případě potřeby přidejte vývar nebo vodu.
  • Vypněte sporák, přidejte kapustu, promíchejte, nasaďte pokličku a nechte 5 minut stát.
  • Guláš podávejte s fazolkami, zakysanou smetanou, pažitkou a kolečky citronu.
Guláš z hovězího masa s kapustou a bramborami v hrnci s vedle položenou porcí guláše a vařečkou.
www.australianbeef.com.au

Zkuste projednou odklon od tradičního guláše a vyzkoušejte naše skvělé recepty na drůbeží guláš 5x jinak!

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.