Hovězí guláš v tlakovém hrnci

Hovězí guláš v tlakovém hrnci
Příprava: 20 minut Vaření: 40 minut Počet porcí: 6

Tradiční hovězí guláš v papiňáku připravíte do 50 minut. Podávat ho je nejlepší s houskovým knedlíkem. Můžete však i s chlebem, těstovinami či bramborami.

Ingredience

  • 500-700g hovězího masa
  • 4 menší cibule (1 bude na posypání hotového jídla)
  • 3-4 stroužky česneku
  • 2-3 lžíce sádla (nebo másla)
  • 1 kostka masox (hovězí vývar)
  • 2-3 lžíce sladké papriky
  • 1 lžička pálivé papriky
  • drcený kmín
  • pepř
  • sůl
  • majoránka
  • jíška (tmavá)

Postup

  • Hovězí maso si omyjte, očistěte a nakrájejte na kostičky.
  • 3ks cibule nakrájejte na drobné kousky.
  • V tlakovém hrnci rozehřejte sádlo, přidejte nadrobno nakrájenou cibulku a nechte ji zesklovatět.
  • Poté přidejte papriky a míchejte max. půl minuty.
  • Přidejte nakrájené maso a nechte zatáhnout.
  • Maso opékejte dokud nepustí šťávu, poté jej osolte, opepřete, okmínujte, podlijte vodou, zavřete hrnec a duste.
  • Duste asi 30 minut, aby se příliš maso nerozpadalo, poté přidejte vroucí vodu s rozpuštěným masoxem (guláše by mělo být cca 2-2,5l).
  • Chvíli povařte a poté do vroucího guláše nasypte přiměřeně jíšku.
  • Nakonec přimíchejte prolisovaný česnek a majoránku dle chuti.
  • Podávejte s knedlíkem, posypaný čerstvě nakrájenou cibulkou.
Talíř guláše s těstovinami
Zdroj: lecker.de

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.