Tradiční hovězí guláš v papiňáku připravíte do 50 minut. Podávat ho je nejlepší s houskovým knedlíkem. Můžete však i s chlebem, těstovinami či bramborami.
Ingredience
- 500-700g hovězího masa
- 4 menší cibule (1 bude na posypání hotového jídla)
- 3-4 stroužky česneku
- 2-3 lžíce sádla (nebo másla)
- 1 kostka masox (hovězí vývar)
- 2-3 lžíce sladké papriky
- 1 lžička pálivé papriky
- drcený kmín
- pepř
- sůl
- majoránka
- jíška (tmavá)
Postup
- Hovězí maso si omyjte, očistěte a nakrájejte na kostičky.
- 3ks cibule nakrájejte na drobné kousky.
- V tlakovém hrnci rozehřejte sádlo, přidejte nadrobno nakrájenou cibulku a nechte ji zesklovatět.
- Poté přidejte papriky a míchejte max. půl minuty.
- Přidejte nakrájené maso a nechte zatáhnout.
- Maso opékejte dokud nepustí šťávu, poté jej osolte, opepřete, okmínujte, podlijte vodou, zavřete hrnec a duste.
- Duste asi 30 minut, aby se příliš maso nerozpadalo, poté přidejte vroucí vodu s rozpuštěným masoxem (guláše by mělo být cca 2-2,5l).
- Chvíli povařte a poté do vroucího guláše nasypte přiměřeně jíšku.
- Nakonec přimíchejte prolisovaný česnek a majoránku dle chuti.
- Podávejte s knedlíkem, posypaný čerstvě nakrájenou cibulkou.