Příprava: 30 minut
Vaření: 90 minut
Počet porcí: 6
Doba přípravy: 120 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 6
Ingredience
- 70 dkg hovězího masa (i kližky)
- 6 dkg anglické slaniny
- 1 cibule
- 1 mrkve
- 1 celer
- 1 lžička kremžské hořčice
- 1 lžíce rybízové zavařeniny
- 1 dl červeného vína
- 8 lžic zakysané smetany
- mletý pepř
- sůl.
Postup receptu
- Na oleji zpěníme polovinu drobně nakrájené cibule, přidáme slaninu nakrájenou na kostičky a na malé kousky naklepané maso
- osolíme, opepříme a dusíme, až se odpaří všechna šťáva
- Zaprášíme 1 lžící hladké mouky, osmahneme, podlijeme vodou a stále mícháme
- Přidáme druhou polovinu nakrájené cibule, nastrouhanou zeleninu, hořčici, zavařeninu a v tlakovém hrnci dusíme cca 40 minut
- Do hotové šťávy vmícháme víno a smetanu a prohřejeme
- Příloha: bramborový knedlík, dušená rýže