Vychutnejte si slaninu s játry a také s luxusní zkaramelizovanou cibulkou.
Recept není nijak složitý a zvládne jej i začátečník.
Ingredience
- ½ šálku mléka
- 500 g hovězích jater (nakrájených na proužky)
- 3 velké cibule (nakrájené na plátky)
- 4 plátky slaniny
- 5 polévkových lžic másla
- sůl
Postup
- Mléko nalijte do misky a vložte do něj játra. Namáčejte je 20 minut, abyste odstranili jejich hořkost.
- Mezitím osmahněte na pánvi slaninu a rozkrojte každý kousek na polovinu. Odložte stranou.
- 1,5 lžíce tuku ze slaniny smíchejte se 2 lžícemi másla a přidejte cibuli. Za občasného míchání smažte, na mírném ohni, dokud cibulka nezkaramelizuje. Potrvá to asi 25 minut.
- Cibuli následně dejte do misky, posypte ji solí a odložte stranou.
- Játra osušte papírovým ručníkem.
- Do pánve přidejte zbylé máslo a zvyšte teplotu na maximum. Přidejte osušená játra a restujte z každé strany 3 minuty.
- Vnitřek masa by měl být stále růžový.
- Kusy jater servírujte přelité cibulí a pokryté slaninou.