Hovězí játra na slanině

Hovězí játra na slanině
Příprava: 30 minut Vaření: 30 minut Počet porcí: 5

Vychutnejte si slaninu s játry a také s luxusní zkaramelizovanou cibulkou. 

Recept není nijak složitý a zvládne jej i začátečník. 

Ingredience

  • ½ šálku mléka
  • 500 g hovězích jater (nakrájených na proužky)
  • 3 velké cibule (nakrájené na plátky)
  • 4 plátky slaniny
  • 5 polévkových lžic másla
  • sůl

Postup

  • Mléko nalijte do misky a vložte do něj játra. Namáčejte je 20 minut, abyste odstranili jejich hořkost.
  • Mezitím osmahněte na pánvi slaninu a rozkrojte každý kousek na polovinu. Odložte stranou.
  • 1,5 lžíce tuku ze slaniny smíchejte se 2 lžícemi másla a přidejte cibuli. Za občasného míchání smažte, na mírném ohni, dokud cibulka nezkaramelizuje. Potrvá to asi 25 minut. 
  • Cibuli následně dejte do misky, posypte ji solí a odložte stranou. 
  • Játra osušte papírovým ručníkem. 
  • Do pánve přidejte zbylé máslo a zvyšte teplotu na maximum. Přidejte osušená játra a restujte z každé strany 3 minuty. 
  • Vnitřek masa by měl být stále růžový. 
  • Kusy jater servírujte přelité cibulí a pokryté slaninou.
Směs z hovězích jater se slaninou a cibulí.
zdroj: glutenfreehomestead.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.