Hovězí játra osmažená na cibulce

Hovězí játra osmažená na cibulce

Jeden z nejklasičtějších způsobů přípravy, který dá vyniknout specifické chuti tohoto pokrmu!

Ingredience:

  • 800 g hovězích jater
  • 1 a 1/2 šálku mléka
  • 1/4 šálku másla
  • 2 cibule
  • 2 šálky hladké mouky
  • sůl, pepř

Postup:

  1. Játra omyjte, odstraňte případné blány a nakrájejte na plátky.
  2. Následně je vložte do misky s mlékem a nechte v něm játra namočená alespoň po dobu jedné hodiny.
  3. Na pánvi rozpusťte dvě polévkové lžíce másla a orestujte v něm na kolečka nakrájenou cibuli.
  4. Následně cibuli z pánve vyjměte, přidejte do pánve zbytek másla a nechte rozpustit.
  5. Mouku smíchejte v misce se solí a pepřem a v této směsi obalte plátky jater.
  6. Poté játra vložte do pánve s máslem a z obou dvou stran několik minut restujte.
  7. Vraťte do pánve i cibuli a vše společně ještě chvilku povařte. Záleží na to, jak moc propečeným játrům dáváte přednost.

Tento pokrm chutná skvěle s opečeným bramborem i s rýží. Lze ho ozvláštnit ještě plátkem orestované slaniny.

Restovaná hovězí játra s cibulkou podávaná na rukolovém salátu
zdroj: allrecipes.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.