Jeden z nejklasičtějších způsobů přípravy, který dá vyniknout specifické chuti tohoto pokrmu!
Ingredience:
- 800 g hovězích jater
- 1 a 1/2 šálku mléka
- 1/4 šálku másla
- 2 cibule
- 2 šálky hladké mouky
- sůl, pepř
Postup:
- Játra omyjte, odstraňte případné blány a nakrájejte na plátky.
- Následně je vložte do misky s mlékem a nechte v něm játra namočená alespoň po dobu jedné hodiny.
- Na pánvi rozpusťte dvě polévkové lžíce másla a orestujte v něm na kolečka nakrájenou cibuli.
- Následně cibuli z pánve vyjměte, přidejte do pánve zbytek másla a nechte rozpustit.
- Mouku smíchejte v misce se solí a pepřem a v této směsi obalte plátky jater.
- Poté játra vložte do pánve s máslem a z obou dvou stran několik minut restujte.
- Vraťte do pánve i cibuli a vše společně ještě chvilku povařte. Záleží na to, jak moc propečeným játrům dáváte přednost.
Tento pokrm chutná skvěle s opečeným bramborem i s rýží. Lze ho ozvláštnit ještě plátkem orestované slaniny.