Hovězí játrová omáčka s rýží

Hovězí játrová omáčka s rýží

Jako první zde máme recept na játrovou omáčku z hovězích jater. Díky namočení v mléce navíc krásně zkřehnou. 

INGREDIENCE:

  • 1 kg hovězích jater
  • 1 červená cibule
  • 1 žlutá cibule
  • 5 stroužků česneku
  • ½ lžičky tymiánu
  • ½ lžičky oregana
  • ½ lžičky rozmarýnu
  • 1 lžíce papriky
  • 1 a ½ lžíce vegety bez glutamátů
  • 1 rajče
  • 1 lžíce rajčatové pasty
  • ½ hrnku mléka
  • 1 zelená paprika
  • sůl
  • pepř
  • rostlinný olej

POSTUP:

  • Z jater si očistěte blanku a nakrájejte je na kostičky.
  • Pak játra zalijte mlékem (nasáknou se do něj případné toxiny a játra krásně zkřehnou).
  • Nechte 30 minut odstát. 
  • Na trošce oleje si orestujte najemno nakrájené cibulky a na kostičky nakrájenou zelenou papriku. 
  • Restujte, a pak přidejte rozmačkané rajče a rajčatovou pastu.
  • Chvíli povařte, přidejte bylinky, a pak podlijte ¼ horké vody.
  • Nechte vařit do husta, a pak na této směsi orestujte zcezená játra. 
  • Vařte asi dalších 8 minut. 
  • Omáčku případně zřeďte. 
  • Podávejte se svou oblíbenou rýží.
Hovězí játra s omáčkou a bylinkami.
junedarville.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.