Jako první zde máme recept na játrovou omáčku z hovězích jater. Díky namočení v mléce navíc krásně zkřehnou.
INGREDIENCE:
- 1 kg hovězích jater
- 1 červená cibule
- 1 žlutá cibule
- 5 stroužků česneku
- ½ lžičky tymiánu
- ½ lžičky oregana
- ½ lžičky rozmarýnu
- 1 lžíce papriky
- 1 a ½ lžíce vegety bez glutamátů
- 1 rajče
- 1 lžíce rajčatové pasty
- ½ hrnku mléka
- 1 zelená paprika
- sůl
- pepř
- rostlinný olej
POSTUP:
- Z jater si očistěte blanku a nakrájejte je na kostičky.
- Pak játra zalijte mlékem (nasáknou se do něj případné toxiny a játra krásně zkřehnou).
- Nechte 30 minut odstát.
- Na trošce oleje si orestujte najemno nakrájené cibulky a na kostičky nakrájenou zelenou papriku.
- Restujte, a pak přidejte rozmačkané rajče a rajčatovou pastu.
- Chvíli povařte, přidejte bylinky, a pak podlijte ¼ horké vody.
- Nechte vařit do husta, a pak na této směsi orestujte zcezená játra.
- Vařte asi dalších 8 minut.
- Omáčku případně zřeďte.
- Podávejte se svou oblíbenou rýží.