Hovězí kastrol s červenou řepou a vínem

Hovězí kastrol s červenou řepou a vínem

Uvařit tento chutný hovězí kastrol sice chvíli trvá, ale nevyžaduje téměř žádnou pozornost a výsledek je opravdu skvělý! Podávejte se zeleným salátem a pečenými bramborami, celerovým pyré nebo křupavým chlebem.

Ingredience

  • olej na smažení, např. zeleninový nebo slunečnicový
  • 800 g pokrájené hovězí plece
  • 4 plátky uzené slaniny bez kůže, nakrájené na malé kousky
  • 2 lžičky hladké mouky
  • 4 středně velké červené řepy, oloupané a nakrájené na klínky
  • 4 červené cibule, nakrájené na klínky
  • 350 ml červeného vína
  • 250 ml kuřecího vývaru
  • 2 bobkové listy
  • malá hrst větviček tymiánu
  • sůl a pepř dle chuti

Postup

  1. Předehřejte troubu na 160 ° C.
  2. Zahřejte 2 lžíce oleje v ohnivzdorném kastrolu a poté osmažte hovězí maso z obou stran, aby zhnědlo.
  3. Přendejte na talíř.
  4. Osmažte slaninu, aby lehce zhnědla, v případě potřeby přidejte více oleje.
  5. Vmíchejte mouku.
  6. Vložte hovězí maso zpět do pánve a přidejte červenou řepu, cibuli, víno, vývar, bobkový list a tymián.
  7. Dochuťte solí a pepřem.
  8. Přiveďte k varu, přikryjte pokličkou a pečte v troubě 2 a ½ hodiny.
Hrnec plný hovězích kousků s řepou v omáčce z červeného vína.
www.riverford.co.uk

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.