Uvařit tento chutný hovězí kastrol sice chvíli trvá, ale nevyžaduje téměř žádnou pozornost a výsledek je opravdu skvělý! Podávejte se zeleným salátem a pečenými bramborami, celerovým pyré nebo křupavým chlebem.
Ingredience
- olej na smažení, např. zeleninový nebo slunečnicový
- 800 g pokrájené hovězí plece
- 4 plátky uzené slaniny bez kůže, nakrájené na malé kousky
- 2 lžičky hladké mouky
- 4 středně velké červené řepy, oloupané a nakrájené na klínky
- 4 červené cibule, nakrájené na klínky
- 350 ml červeného vína
- 250 ml kuřecího vývaru
- 2 bobkové listy
- malá hrst větviček tymiánu
- sůl a pepř dle chuti
Postup
- Předehřejte troubu na 160 ° C.
- Zahřejte 2 lžíce oleje v ohnivzdorném kastrolu a poté osmažte hovězí maso z obou stran, aby zhnědlo.
- Přendejte na talíř.
- Osmažte slaninu, aby lehce zhnědla, v případě potřeby přidejte více oleje.
- Vmíchejte mouku.
- Vložte hovězí maso zpět do pánve a přidejte červenou řepu, cibuli, víno, vývar, bobkový list a tymián.
- Dochuťte solí a pepřem.
- Přiveďte k varu, přikryjte pokličkou a pečte v troubě 2 a ½ hodiny.