Kombinace worcestrové a sójové omáčky dodá tomuto receptu velmi originální chuť. Nebojíte se experimentovat? Přidejte i lžičku hořčice!
Ingredience
- 500 g hovězího masa
- 200 g lesních hub nebo žampionů
- 1 cibule
- 2 šálky vývaru
- 3 PL másla
- 3 PL mouky
- 1 PL worcestrové omáčky
- 2 lžičky sójové omáčky
- 1 lžička sušeného česneku
- olivový olej
- sůl, pepř
- čerstvá petrželka
Postup
- V hrnci či hluboké pánvi zahřejte olej a nechte na něm orestovat na kousky nakrájené, osolené a opepřené hovězí maso.
- Maso z hrnce vyjměte, rozpusťte v něm máslo a poduste na něm nadrobno nakrájenu cibuli a na plátky nakrájené houby.
- Když jsou houby měkké, posypte směs sušeným česnekem, solí, pepřem a důkladně promíchejte.
- Následně vše jemně poprašte moukou a za stálého míchání vařte přibližně minutu.
- Pomalu ke směsi přilévejte vývar a neustále míchejte.
- Přiveďte směs k varu a vmíchejte požadované množství worcestrové a sójové omáčky.
- Přisypte kousky hovězího masa a za občasného míchání vařte doměkka.
- Podávejte posypané čerstvě nakrájenou petrželkou.
Tento pokrm servírujte s rýží, nejlépe basmati či s rýží jasmínovou, případně rovněž s bramborovou kaší.