Hovězí kostky s houbami a rýží

Hovězí kostky s houbami a rýží

Kombinace worcestrové a sójové omáčky dodá tomuto receptu velmi originální chuť. Nebojíte se experimentovat? Přidejte i lžičku hořčice!

Ingredience

  • 500 g hovězího masa
  • 200 g lesních hub nebo žampionů
  • 1 cibule
  • 2 šálky vývaru
  • 3 PL másla
  • 3 PL mouky
  • 1 PL worcestrové omáčky
  • 2 lžičky sójové omáčky
  • 1 lžička sušeného česneku
  • olivový olej
  • sůl, pepř
  • čerstvá petrželka

Postup

  1. V hrnci či hluboké pánvi zahřejte olej a nechte na něm orestovat na kousky nakrájené, osolené a opepřené hovězí maso.
  2. Maso z hrnce vyjměte, rozpusťte v něm máslo a poduste na něm nadrobno nakrájenu cibuli a na plátky nakrájené houby.
  3. Když jsou houby měkké, posypte směs sušeným česnekem, solí, pepřem a důkladně promíchejte.
  4. Následně vše jemně poprašte moukou a za stálého míchání vařte přibližně minutu.
  5. Pomalu ke směsi přilévejte vývar a neustále míchejte.
  6. Přiveďte směs k varu a vmíchejte požadované množství worcestrové a sójové omáčky.
  7. Přisypte kousky hovězího masa a za občasného míchání vařte doměkka.
  8. Podávejte posypané čerstvě nakrájenou petrželkou.

Tento pokrm servírujte s rýží, nejlépe basmati či s rýží jasmínovou, případně rovněž s bramborovou kaší.

Kousky hovězího masa se žampiony ozdobené čerstvou petřželkou
Zdroj: dinneratthezoo.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.