Znojemské hovězí kostky

Znojemské hovězí kostky
Příprava: 20 minut Vaření: 60 minut Počet porcí: 4
Doba přípravy: 80 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 4

Ingredience

  • 200 g hovězího masa (zadní nebo přední)
  • 1 střední cibule
  • 1 lžíce slunečnicového oleje
  • sůl
  • mletý černý pepř
  • 1 lžička plnotučné hořčice
  • 1 – 2 lžíce sladkokyselých okurek
  • instantní tmavá jíška
  • 1 vařené vejce
  • kabanos

Postup receptu

  1. Cibuli oloupeme, nakrájíme na drobno a usmažíme na oleji do růžova
  2. Opečeme na ní maso, přiklopíme pokličkou a dusíme, maso pustí šťávu
  3. Po vydušení na tuk maso osolíme, opepříme, přidáme hořčici, podlijeme vodou a dusíme za občasného podlévání do měkka
  4. Mezitím si nakrájíme okurky a kabanos na kostičky
  5. Omáčku zahustíme jíškou, přidáme kabanos a okurky, krátce povaříme a dochutíme solí
  6. Podáváme s rýží, nebo knedlíkem a před podáváním maso posypeme nasekaným vařeným vejcem

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.