Hovězí kousky s česnekovým máslem

Hovězí kousky s česnekovým máslem
Příprava: 10 minut Vaření: 10 minut Počet porcí: 4

Tyto pečené kousky z hovězí roštěné s česnekovým máslem jsou neuvěřitelně chutné a přitom tak jednoduché. A nejlepší věc? Jsou hotové za 15 minut!

Ingredience

  • 1 polévková lžíce olivového oleje
  • steak z hovězí roštěné o velikosti cca 700 g, nakrájený na kousky
  • ½ lžičky soli nebo dle chuti
  • ½ lžičky pepře nebo dle chuti
  • 2 lžíce másla
  • 4 lisované stroužky česneku
  • 1/4 lžičky vloček červeného chilli
  • 1 polévková lžíce čerstvé petrželky, nasekané

Postup

  1. Nalijte olivový olej do velké pánve a zahřejte jej na vysokou teplotu.
  2. Ujistěte se, že je olivový olej horký, a potom do něj přidejte kousky masa.
  3. Velkoryse je dochuťte solí a pepřem.
  4. Maso asi 2 minuty restujte.
  5. Poté promíchejte a restujte další 2 minuty, dokud nejsou zlatohnědé.
  6. Pokud vaše pánev není dostatečně velká, možná budete muset pracovat ve více dávkách.
  7. Přendejte kousky masa na talíř a do stejné pánve přidejte máslo.
  8. Snižte teplotu na střední plamen a po rozpuštění másla přidejte česnek a chilli papričky.
  9. Restujte za stálého míchání asi 30 sekund, dokud nebude česnek krásně aromatický a nezačne hnědnout.
  10. Nalijte česnekové máslo na kousky masa a dobře promíchejte.
  11. Ozdobte petrželkou a podávejte.
Kousky hovězího na česneku na velké pánvi.
www.jocooks.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.