Tyto pečené kousky z hovězí roštěné s česnekovým máslem jsou neuvěřitelně chutné a přitom tak jednoduché. A nejlepší věc? Jsou hotové za 15 minut!
Ingredience
- 1 polévková lžíce olivového oleje
- steak z hovězí roštěné o velikosti cca 700 g, nakrájený na kousky
- ½ lžičky soli nebo dle chuti
- ½ lžičky pepře nebo dle chuti
- 2 lžíce másla
- 4 lisované stroužky česneku
- 1/4 lžičky vloček červeného chilli
- 1 polévková lžíce čerstvé petrželky, nasekané
Postup
- Nalijte olivový olej do velké pánve a zahřejte jej na vysokou teplotu.
- Ujistěte se, že je olivový olej horký, a potom do něj přidejte kousky masa.
- Velkoryse je dochuťte solí a pepřem.
- Maso asi 2 minuty restujte.
- Poté promíchejte a restujte další 2 minuty, dokud nejsou zlatohnědé.
- Pokud vaše pánev není dostatečně velká, možná budete muset pracovat ve více dávkách.
- Přendejte kousky masa na talíř a do stejné pánve přidejte máslo.
- Snižte teplotu na střední plamen a po rozpuštění másla přidejte česnek a chilli papričky.
- Restujte za stálého míchání asi 30 sekund, dokud nebude česnek krásně aromatický a nezačne hnědnout.
- Nalijte česnekové máslo na kousky masa a dobře promíchejte.
- Ozdobte petrželkou a podávejte.