Hovězí kýta na žampionech a víně

Hovězí kýta na žampionech a víně

Nemáte doma lesní houby? Sáhněte po žampionech! Intenzivnější chuť omáčce dodají žampiony hnědé a rovněž přidání malého množství červeného vína.

Ingredience

  • 800 g hovězí roštěné
  • 400 g žampionů
  • 1/2 šálku červeného vína (například Merlot)
  • 1/2 šálku smetany ke šlehání
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 2 šálky vývaru
  • 4 PL másla
  • 2 PL olivového oleje
  • tymián
  • sůl, pepř

Postup

  1. Na pánvi rozehřejte lžíci oleje a dvě lžíce másla.
  2. Přidejte na plátky nakrájené houby a duste do změknutí.
  3. Poté přidejte nadrobno nakrájenou cibuli a vařte přibližně 3 minuty.
  4. Přidejte prolisovaný česnek, tymián, sůl a pepř.
  5. Promíchejte a povařte ještě 2 minuty.
  6. Následně směs z pánve odstraňte na talíř.
  7. V pánvi rozpusťte druhou polovinu másla a oleje a vložte do ní naklepané, osolené a opepřené plátky hovězí kýty.
  8. Maso z každé strany přibližně 3-5 minut restujte.
  9. Následně plátky z pánve vyjměte a odložte k houbám.
  10. Do pánve nalijte víno a povařte ho do doby, než se jeho množství zmenší na polovinu.
  11. Přidejte vývar a společně ještě přibližně chvilku povařte.
  12. Ke směsi přidejte plátky masa s houbami a duste doměkka.
  13. Přilijte smetanu a za stálého míchání povařte do zahuštění.
  14. Dle potřeby dochuťte solí a pepřem.

Tento pokrm chutná skvěle především s bramborovou kaší.

Hovězí kýta na žampionech a červeném víně s bylinkami
Zdroj: natashaskitchen.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.