Z hovězího masa lze připravit široké spektrum chutných pokrmů.
Pojďme se dnes společně podívat na recepty z hovězích líček.
Když přípravě věnujete trochu času, získáte vynikající pochoutky, za kterými většina lidí obvykle chodí do luxusních restaurací.
Proč ale chodit do restaurace, když si stejně skvělý gastronomický zážitek můžete připravit sami doma?
Poradíme vám, jak na to!
Naše recepty
Kouzlo konfitování
Chcete, aby vaše maso bylo krásně měkké, na talíři se téměř samo rozpadalo, ale zároveň zůstalo šťavnaté? Věřte, že veškeré tajemství je ukryto ve správné a pomalé tepelné úpravě neboli konfitování.
Během konfitování se namarinované maso několik hodin dusí v tuku, vývaru a své vlastní šťávě. Vše navíc probíhá při poměrně nízké teplotě, většinou pouze okolo 100 °C, která napomáhá zachování šťavnatosti masa.
Nejčastěji se konfituje právě maso hovězí, ale stejným způsobem můžete připravit i maso vepřové, kachnu či husu. V závislosti na druhu masa se pak odvíjí časová náročnost konfitování.